De Sint Victorkerk in Noordwijkerhout.

Noordwijkerhout/Sassenheim – De Sint Victorkerk in Noordwijkerhout en de Sint Pancratiuskerk in Sassenheim gaan dicht. De kerken vallen onder de Bollenstreek-parochie Sint Maarten. Sint Maarten stoot de kerken af vanwege de kosten en het verminderde kerkbezoek. De parochianen hebben zaterdag het nieuws te horen gekregen. De Victorkerk bestaat dit jaar 170 jaar. Noordwijkerhout kent nog een katholieke kerk en dat is de Sint Jozefkerk. De Victorkerk gaat per 1 januari 2024 dicht, voor de Pancratius is de datum nog niet bekend. Het gaat om een voorgenomen besluit, er komt nog een hoorzitting waar iedereen kan reageren. Verwacht wordt dat er nog meer kerken dicht moeten. Parochie Sint Maarten heeft nu nog zeven kerken.

Hieronder het radio-interview met parochievoorzitter Martien Straathof:

15 REACTIES

  1. Ik had het al eerder gehoord dat de kerken gaan sluiten. Zo ook de julianakerk in Sassenheim echt heel erg zonde en in welke ruimte moeten we nu de carnavals viering op zondag in de kerk houden en de parkdienst bij slecht weer in Sassenheim.

  2. Dit is geen leuk bericht.ben er gedoopt en eerste communie en aangenomen zelfs misdienaar geweest.ik hoop niet dat hij gesloopt word doe er iets goeds mee is moeilijk snap ik. Maar zal toch nog naar mijn fam op de begraaf plaats.

  3. Je idee lijkt me een gebed zonder einde. Het is schokkend en verdrietig voor gelovigen, maar het is de tijdgeest dat gelovigen in aantal drastisch afnemen. Een duurzame oplossing om de St. Victorkerk te behouden zou kunnen zijn om er woonruimtes van te maken, maar wellicht is dat veel te duur en onhaalbaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in