Foto: vv Foreholte

Voorhout – Foreholte speelde zondag z’n beste wedstrijd tot nu toe. De volgers van Wilhelmus meldden voor hun ploeg het tegenovergestelde. Het resultaat bleef een strakke Voorhoutse overwinning waar helemaal niets op viel af te dingen. Het werd 4-0.

De Voorhouters misten centrumspits Sam Lemmers (geblesseerd) en aanvoerder Sten Admiraal (geschorst) in de basis. Dat gaf ruimte aan de opnieuw terugkerende Ivo Smits en Stan Spies. Toni Arroyo schoof door van het middenveld naar de spitspositie en Foreholte kon bewijzen over een brede gelijkwaardige selectie te beschikken.

Het was Wilhelmus dat het best in de opening verscheen. Reeds in de 4e minuut was er een lange combinatie door het hart van de Voorhoutse verdediging waarbij Ruben Gyamfi uiteindelijk Sven van Noppen wiste te vinden. De sterke rechtsbuiten schoot diagonaal voorlangs het doel van Matthijs Guijt.

Foreholte ontsnapte en poogde verzorgd en met geduld de aanval te zoeken. Na 10 minuten vertrok de steekpass van de voet van Stan Spies naar de volkomen vrijstaande en doorgeschoven middenvelder Ivo Smits. Smits nam aan, omspeelde doelman Van der Mast en schoof de bal in het lege doel (1 – 0). Wilhelmus verblikte of verbloosde niet en ging op zoek naar de gelijkmaker. Linksbuiten Jacky Adam trok naar binnen en schoot hard op Matthijs Guijt. Ondertussen was trainer Frank Bloemheuvel nadrukkelijk en luidruchtig langs de lijn bezig om de ploeg in de juiste opstelling te zetten. Vlak voor het half uur was het Jelle Geerlings die een diepe bal schitterend controleerde en vervolgens in één tijd op doel schoot. Rick van der Mast moest zich maximaal strekken om de bal uit het doel te boksen.

In de 37e minuut loopt de Voorhoutse aanval over de rechterkant. Na de diagonale pass komt linkerspits Stan Spies aan de bal. Zijn voorzet raakt de arm van verdediger Thomas Ruijgrok. Toni Arroyo schiet de toegekende strafschop onberispelijk binnen (2 – 0). Gek genoeg is Foreholte niet echt veel sterker, maar het heeft wel de rust aan de bal en het geduld om via de combinatie de aanval te zoeken. Vlak voor rust krijgt Wilhelmus in één aanval wel drie mogelijkheden om op doel te schieten. Uiteindelijk belandt het schot te makkelijk in de handen van Matthijs Guijt.

In de tweede helft blijft Wilhelmus pogen het doel van Guijt onder vuur te nemen. Die positieve voetbalinstelling wordt niet beloond vanuit het sterke verdedigende werk van de Voorhouters, maar ook is de Voorburgse aanval te vaak te slordig waardoor de mogelijke kans zich niet meer voordoet. Al na vier minuten gooit Foreholte de wedstrijd in het slot. Man of the match Ivo Smits weet vanuit een vrije trap het hoofd van topscoorder Toni Arroyo te vinden. De spits kopt diagonaal binnen (3 – 0). Foreholte doorstaat daarna twee vrije schoppen binnen de 20 meter-zone en beslist de wedstrijd vervolgens definitief als Olle Roffelsen de bal verovert, langs twee tegenstanders op snelheid de achterlijn haalt. Zijn voorzet vindt leeftijdgenoot Stan Spies, die via de binnenkant van de paal het net weet te bereiken (4 – 0).

De fase was aangebroken dat Wilhelmus zomaar tegen een verdere oorwassing kon aanlopen. Toch bleef de ploeg positief de aanval zoeken. Jake Smart en Kamiel Grapendaal werden door trainer Laguna Burgos in de ploeg gewisseld, waarna als laatste Dylan Kasius volgde. Het mocht niet baten. Aan Voorhoutse kant kwamen Casper Brabander en Guido Drewes binnen de lijnen, maar de wedstrijd was beslist. Jelle Geerlings deed nog een uiterste poging, maar Rick van der Mast lag in de goede hoek.

De Voorhouters evenaarden met hun 4e overwinning de seizoenstart van ‘15/’16. Over zeven dagen zal blijken of Foreholte werkelijk ontwikkelingsstappen heeft gemaakt in de lastige uitwedstrijd tegen het Haagse Laakkwartier.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in