Afslaan vanaf het erf van de Hoogewegsemolen voor een uitdagende, smalle par3 van 147 meter.

Noordwijk – Na een jaar uitstel door alle maatregelen rondom de COVID-pandemie was het zaterdag 9 oktober dan eindelijk weer tijd voor een editie van het Open Noordwijks Kampioenschap Par3. Met als thema “Heel Holland Golft” voor deze 5e editie van het sfeervolle evenement had de organisatie, bestaande uit 7 golfvrienden die dit puur voor de lol doen, behoorlijk uitgepakt op het Golfcentrum Noordwijk. Het clubhuis was omgetoverd tot een gezellige Hollandse kroeg en er waren spelletjes geregeld zoals onder andere putten door draaiende molenwieken en chippen in bollenmanden.  

Maar de leukste attractie van het toernooi was toch wel de speciaal aangelegde hole bij de Hoogewegsemolen. Deze molen van de Rijnlandse Molenstichting is een beeldbepalend onderdeel van een rondje golf op Golfcentrum Noordwijk. Normaal gesproken alleen te zien vanaf de baan en niet bereikbaar door de tussenliggende Dinsdagse Wetering. Maar daar was speciaal voor dit toernooi verandering in gebracht. Alle deelnemers werden met een pontje naar de molen gevaren voor een unieke en langere afslag dan normaal.

Natuurlijk werd er ook serieus om de eer gestreden op de compacte en uitdagende baan van Golfcentrum Noordwijk. Nadat alle 174 deelnemers hun scores hadden ingeleverd kon de balans worden opgemaakt en konden de prijzen worden uitgereikt. Winnaars Jaco Spaargaren (+2) en Anouk Sterk (+4)  hadden een goede dag en de minste slagen nodig voor het spelen van de 9 holes. Na het verrekenen van de handicaps ging de trofee voor de stableford wedstrijd bij de dames naar Romy Duivenvoorde en bij de heren naar Gerard van den Nieuwendijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in