Noordwijk – Bewoners van het Breloftpark en de nieuwe wijk Duineveld hebben bij de gemeente Noordwijk bezwaar ingediend tegen de aanleg van een speeleiland in het middengebied. Van een landschapspark zijn ze wel voorstander en ze maken bezwaar tegen de aanpassing van het bestemmingsplan. Ze willen een zo groot en natuurlijk mogelijk landschapspark en een zo klein mogelijk speeleiland om het unieke karakter van het gebied te behouden. Ze schrijven dat ze geen pretpark met klimtoestellen tot 10 meter hoogte, met parkeer- en verkeersoverlast, met ongetwijfeld hangjongeren en met een deels verlaagde fietsenstalling voor 50-100 fietsen willen. Het plan voor een speeleiland dateert al van voor de aanleg van de nieuwbouwwijk Duineveld. De gemeenteraad is akkoord met het speeleiland, het bestemmingsplan moet nog gewijzigd worden.

12 REACTIES

 1. Strontje wie heeft jullie gescheten? Dit park is er voor de gehele gemeenschap, wordt ook met GEMEENSCHAPS GELD AANGELEGD. En alleen een landschapspark kom toch. Zo zag het landschap er op deze plaats helemaal niet uit dat waren n.l. bollenvelden!

 2. Ach guttegut, de elitairen willen geen mogelijke overlast van hangjongeren. Hangjongeren moeten maar in de bestaande “volks-, arbeiders- of gewone-mensen-wijken” hun vertier vinden. Was dan lekker daar blijven wonen waar jullie vandaan komen….

 3. Ze wonen er net en ze gaan nu al uit maken wat er moet gebeuren in het dorp de hangjongeren uit Boeren burg kunnen na al die jaren gaan verhuizen .En als dat niet lukt kunnen er ook mooie sociale woningen gebouwd worden dat heeft meer nut dan een park wat klauwen met geld gaat kosten en dan het onderhoud nog eens .Die lui willen toch graag in Noordwijk wonen dan moeten ze de lasten en de lusten ook maar krijgen Als ik de gemeente was ze willen wel een park maar alleen voor hullie dus niet .En als ze het niet aanstaat gaan ze maar weer terug waar ze vandaan komen laat je niet chanteren .Gem Noordwijk

 4. Aan de andere kant van de weg is al een enorm speelpark, maak met die uitbater een deal, het is er toch niet zo druk stukken goedkoper. En op de huidige plek is al van nature een bos ontstaan met zelfgelopen paadjes, wellicht iets opfraaien en zo laten. Maar het moet weer geld kosten en veel ook.

 5. Zou er een heel groot appartementencomplex neetzetten, voor de Noordwijkse jeugd, hebben zij ook mooie plek om te wonen!

 6. Vreselijk wat een kakvolk. Type van not in my backyard en van “ik heb hier een huis van bijna een miljoen gekocht voor mijn rust en woonplezier en wens geen pleps in mijn tuin en buurt” Mag ik ff een teiltje er mot nodig een kakker naar buiten🤮

 7. Valt niets meer te zegen VEEL / genoeg gesproken
  GEMEENTE doe er wat MEE.
  ER WORDT GENOEG ( ALLERHAND) GEMEENTETELIJKE BELASTING
  BETAALD.

 8. Stop eens met elkaar beledigen en probeer naar alle belangen te kijken. Ik verwacht niet dat uithalen op betrekkingsniveau de situatie zal verbeteren. Het staat eenieder vrij om gebruik te maken van het recht om verzet. Ze werd niet voor niets in het leven geroepen. Zolang u niet direct aangrenzend aan het genoemde gebied woont, kunt u per slot van rekening nauwelijks inschatten wat deze wijziging voor de omwonende kan/zal betekenen. Laat alsjeblieft de waarde van het huis of de aanname dat men kak is achterwege. Het definitieve besluit ligt bij onze bestuurders. Inhoudelijke argumenten geven meer en beter richting aan dit soort onderwerpen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in