Vitaal sportpark blijft droom

Geen Boulodrome voor Hillegomse jeu de boulers (foto JBH)

Hillegom – Het college van burgemeester en wethouders stopt met het projectplan ‘Sport- en Ontmoetingspark Zanderij’. Dat laat wethouder Karin Hoekstra weten in een brief aan de gemeenteraad.

De coalitiepartijen spraken enkele jaren geleden af, te onderzoeken of de accommodatie van sportvereniging SDO een multifunctionele accommodatie kan worden voor sport (SDO, Jeu de Boules, handboogschieten) en welzijn (kinderopvang, buurt, jongeren). In zo’n ‘vitaal sportpark’ zou plaats zijn voor verbinding tussen mensen, dankzij sport en welzijn. Maar het project is volgens het college niet haalbaar.

Als redenen geeft ze aan, dat Solution is gerenoveerd en heringericht als multifunctioneel gebouw. Bovendien voorziet het huidige sportpark al in sport- en recreatief gebruik. De realisatie van zo’n vitaal sportpark zou 2,3 miljoen euro kosten, inclusief een Boulodrome (voor het jeu de boulen). Dat is volgens het college risicovol gezien de aannames in het projectplan Sport- en Ontmoetingspark Zanderij voor wat betreft het ledenaantal en inzet van vrijwilligers bij onderhoud van de accommodatie. De komende tijd wil het college zich richten op het op orde brengen van de sportaccommodaties op sportpark de Zanderij. Vooral waar het gaat om de accommodatie voor korfbal en tafeltennis en het vinden van een passende wintervoorziening voor jeu de boules.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in