Foto Rose Marie Keijzer

Sassenheim – Met hun handtekening bekrachtigden zeven organisaties vrijdag bij Van der Valk het Vitaliteitsakkoord: de gemeente, de Rabobank, de Combibrug, Stiwa, Welzijn Teylingen, Ter Leede en Sophia Scholen. Indien ze dat wensen, kunnen andere organisaties nog aansluiten.

Het Vitaliteitsakkoord is een verbrede versie van het sportakkoord. Een sportakkoord gaat alleen over sporten en bewegen. In Teylingen zijn er onderwerpen uit het preventieakkoord en de Nota Volksgezondheid aan toegevoegd. Sport is immers ook een middel om bijvoorbeeld vitaler te worden, minder eenzaam te zijn of te integreren in de samenleving.

Gemeentelijk Sportformateur, nu dus Vitaliteitsformateur, Gerben van Duin, sprak dit jaar met scholen, zorginstellingen, verenigingen en ondernemers. Tijdens die gesprekken bleek dat iedereen zijn steentje wilde bijdragen om Teylingen vitaler te maken. Er werd gesproken over de wensen en ambities en meer dan 50 afspraken werden op papier gezet. Ruim voldoende om samen flink aan de slag te kunnen gaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in