Hillegom – De Hillegomse VVD heeft vragen gesteld over de verkeersveiligheid rondom het nieuwe IKC tijdens de raadsvergadering van 28 april.

Volgens de fractie zijn er diverse meldingen gemaakt van ‘onacceptabele verkeersveiligheid’ bij het oversteken van de Weerlaan richting het IKC. Wethouder Hoekstra laat weten dat de plannen rondom een rotonde, die de veiligheid zou moeten bevorderen, nog in de bestemmingsplanprocedure zit, maar dit wordt verhinderd door vleermuizen. De portefeuillehouder hoopt dat de aanleg van een rotonde in het voorjaar van 2023 gerealiseerd kan worden.

7 REACTIES

  1. Tuurlijk….het belang van de vleermuizen gaat boven die van de voetgangers!
    Als het kalf verdronken is dempt men de put.

  2. Als men goed onderzoek had gedaan, had men al lang van tevoren kunnen weten dat vleermuizen van die route gebruikmaken. Daar hadden de plannen op afgestemd moeten worden. Het is onzuiver om de vleermuizen de schuld te geven van de nalatigheid van de gemeente.

  3. Ze kunnen er beter verkeerslichten plaatsen ipv een rotonde en deze alleen aan zetten alse de school begint en uit gaat.

  4. Je hebt mijn opmerking helaas verkeerd begrepen beste #@!. Ik bedoel uiteraard het tegenovergestelde, en pleit met mijn cynische opmerking voor het belang van de voetgangers!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in