Noordwijkerhout – De volgende stap is gezet voor een bedrijveninvesteringszone (BIZ) in het centrum van Noordwijkerhout. Op maandag ondertekende het bestuur van de Noordwijkerhoutse Ondernemersvereniging (NOV) en wethouder Roberto ter Hark van Noordwijk de uitvoeringsovereenkomst voor de BIZ. In oktober wordt het voorstel besproken in de raad en de NOV hoopt 1 januari groen licht te krijgen om van start te gaan. een BIZ is een instrument waarmee ondernemers gezamenlijk investeren in de kwaliteit en uitstraling van de bedrijfsomgeving.

Debby Schouten van Schouten Schoenen in Noordwijkerhout is de voorzitter van de NOV. Volgens haar kan de BIZ veel voordelen brengen aan Noordwijkerhout. “Het verbeteren van het centrumgebied, meer evenementen, betere promotie en met name betere samenwerking tussen ondernemers”. Wethouder Roberto ter Hark is positief over een BIZ in Noordwijkerhout. Vergelijkbare investeringszones in Noordwijk blijken goed te werken, aldus de wethouder.

Met het plan zullen gebruikers van bedrijfspanden in Noordwijkerhout centrum gaan bijdragen aan de BIZ. De bijdrage aan de BIZ per WOZ object in het centrum is voor de hele periode (2023-2027) bepaald op 400,- euro per kalenderjaar. Schouten hoopt de ondernemers te overtuigen mee te doen zodat het centrum van Noordwijkerhout de komende jaren verder ontwikkeld kan worden en aantrekkelijk blijft voor de inwoners en toeristen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in