Noordwijk – Heren 1 NOVO verloor thuis met 1-3 van NVC. Op Sportpark Duinwetering bezochten de veteranen van NVC het als tweede geplaatste NOVO. De Noordwijkse volleyballers, die een week eerder alles uit de kast trokken in een vermakelijke wedstrijd tegen RVV, bleken moegestreden.

Na Tom van der Meer en Tim Oortwijn mocht deze week Gijs Paulides verheugd de geboortegolf afsluiten met een kerngezonde jongen genaamd Kay. Wat betekende dat Patrick Bunt en Bart de Koning na de gewonnen wedstrijd met het tweede team nog een wedstrijd mochten spelen. Ondanks deze inspanningen leverde NOVO een wanprestatie.

NVC was met het oorspronkelijke team de hekkensluiter van de poule, maar mocht oud-gedienden als nieuwe spelers verwelkomen om het team uit het slop te trekken. Onder anderen Jochem de Gruijter, oud oranje speler, mocht laten zien dat hij het spel niet is verleerd. Met drie maal meer dan 2 meter aan het net zorgde NVC voor een plaaggeest in de blokkering voor NOVO. Vanaf de eerste set had NOVO moeite om de gaten in de blokkering te vinden. Oortwijn lukte het niet om het spel te versnellen en al snel moest NOVO de eerste set aan NVC geven. Daarna dachten de Noordwijkers met nieuw elan het veld te betreden, maar er kwamen geen liederen uit de vermoeide kelen. De beperkte selectie en nachtelijke inspanningen voor de nieuwe vaders bleken nu toch op te breken. Alleen in de vierde set bracht spelverdeler Bunt nog wat vernieuwing in het veld, maar ook de laatste set ging met 23-25 mee naar Nieuwegein.

NOVO verliest hiermee helaas de aansluiting op RVV, maar behoudt de tweede positie. Wel heeft het tot opschudding gezorgd onder in de poule, waar teams zich zeker waanden van degradatie liggen alle kaarten daar nu nog op tafel. De Noordwijkers hebben een week rust, maar mogen daarna op vrijdag 1 maart in Delft ervaren hoe de studenten van Punch zich ontwikkelen in het seizoen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in