Aanvalsgeweld in de match RVV - NOVO Foto: John Klinkenberg


Noordwijk – De zes van NOVO stonden in de gevulde Boorsma zaal in Katwijk tegenover de buren van RVV, een wedstrijd tegen de koploper. Met het ondertal en de goede wedstrijdreeks van RVV was NOVO niet de favoriet in deze wedstrijd. NOVO verloor met 3-2.

Door het gemis van Gijs Paulides moest Gijs Brasjen wederom zijn libero positie opgeven. NOVO hulde zichzelf daarom wederom in de roze tenues. Met de zes in het veld kon coach Rieneke Wielenga alleen bij nood gebruik maken van Patrick Bunt. Vanaf het eerste punt toonde NOVO plezier, maar miste de scherpte om gelijk een vuist te maken tegen het jonge geweld van RVV. Door het gezang van NOVO kwamen de Katwijkers ook niet geheel in het spel. De eerste set liep gelijk op tot 17-17, waarna Thijmen Heemskerk van RVV een serviceserie neerzette tot 24-19. RVV maakte de set daarna gelijk af met 25-19.

NOVO had de tactiek met korte ballen van RVV wel snel door en bracht in de tweede set met veel plezier reuring in de zaal. Met een solide passing linie van Brasjen en Tom van der Meer, kon Tim Oortwijn het spel sneller verdelen. Dennis Glasbergen kon daardoor met harde ballen en met bedacht geplaatste ballen veel punten binnen halen voor NOVO. De Katwijkers kwamen op achterstand, maar trokken deze weer recht. Ondanks een paar dwalingen van de scheidsrechters kon NOVO de set in een thriller winnen met 26-28 door een slimme bal van Brasjen via de handen van het RVV-blok.

In de derde set voerde RVV de servicedruk vanaf 10-10 weer op en liep snel uit naar een 25-17 winst. Hierna voerde NOVO weer de leiding in het veld gesteund door een deel van het publiek. Luidkeels klapten de Noordwijkers zichzelf naar een voorsprong die ze niet meer uit handen gaven. RVV kwam nog wel terug, maar NOVO beloonde zichzelf met een setwinst van 23-25. De wedstrijd en het publiek kregen een verdiende 5e set. Daarin zette Robert de Vries RVV op een voorsprong van 9-4. Deze voorsprong wist NOVO niet meer terug te brengen en moest RVV de overwinning geven met 15-10 en verloor hierdoor de match met 3-2.

NOVO werd uiteindelijk wel de publiekslieveling die zorgde voor entertainment en reuring in Katwijk. Wat tot in de late uurtjes samen met RVV gevierd werd. Waar in Katwijk de punten verdeeld werden, verloor Shot vrijdagavond van NVC, waardoor RVV en NOVO uitlopen als nummers 1 en 2. Volgende week ontvangt NOVO op Sportpark Duinwetering om 15:00 de lantaarndrager NVC, die verrassend van Shot wist te winnen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in