Noordwijk – Na vorige week met 4-0 verloren te hebben tegen de Delftste studenten van Punch, kwamen de vrienden van Leython uit Leiderdorp op bezoek op Sportpark Duinwetering. Dit maal ging het om het tweede team van Leython, waar in Leiderdorp met een aangepaste selectie van 6 met 4-0 verloren werd, was er nu een 3-2 overwinning.

e winst was niet vanzelfsprekend. Leython verbleef met beide teams in de poule onderaan de lijst, maar herpakken zich de laatste paar weken om te strijden voor lijfbehoud. Waar bij NOVO aan het einde van het seizoen de beperkte selectie zichtbaar voor steken vallen zorgt, moest zaterdag ook alles uit de kast getrokken worden.

In de eerste set kwam NOVO heel sterk uit de startblokken en kwam op 10-2 voorsprong, maar daarna wist Leython sterke service series neer te zetten. Ondanks dat NOVO met 23-19 de setwinst in eigen hand had, gaf het de Leiderdorpers hoop door ze tot de 23 punten te laten komen. Met 25-23 winst liep NOVO in de tweede set uit en overrompelde het Leython met 25-16.

Daarna liet de cynische kreet “het zijn leuke jongen, maar we willen ze wel afslachten” met een glimlach vanaf de kant van Leython toch voor zich spreken. NOVO was ingekakt en kreeg dezelfde serviceseries als in de eerste set om hun oren. Leython liep uit en pas bij 11-20 kwam NOVO weer op stoom. Ondanks alle geweldige rally’s belandden de prachtig hard geslagen ballen toch buiten het veld. Na de winst voor Leython met 18-25 pakte het de vierde set op een gelijke wijze met 17-25.

Daarna was Patrick Bunt aan zet in de vijfde set. Bij 0-2 kwam hij aan service en wist met een mooi geplaatste service 12 maal achter elkaar te serveren. Daarna probeerde Maurice Guiaux van Leython dit te evenaren, maar kwam maar tot een serie van 6 punten. NOVO wist de set daarmee eenvoudig met 15-8 te winnen en zo de wedstrijd met 3-2.

Met deze winst behoudt NOVO de 3e positie in de poule en laat daarmee de strijd voor het kampioenschap en promotie aan RVV en Punch. Aanstaande vrijdag staat NOVO in De Meern tegenover het als vijfde geplaatste Limes.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in