Noordwijk – De Vrije Ondernemers Noordwijk (VON) roepen het lokale ondernemersfonds op het geld dat zij nog in kas hebben uit te keren aan de ondernemers.

Door de coronacrisis komen veel ondernemers in de problemen. Juist nu hebben zij grote behoefte aan financiële steun. Die zou volgens VON gegeven kunnen worden als het ondernemersfonds de gelden die bedrijven hierin stortten per direct terugstort. De oproep aan het bestuur van het ondernemersfonds is ook gestuurd aan wethouder Roberto ter Hark, die economische zaken in de portefeuille heeft.

VON was altijd fel gekant tegen het ondernemersfonds, dat wegens onvoldoende draagvlak per 1 januari is opgeheven.

2 REACTIES

  1. Als het VON nu eens een verzoek indient bij Belangenvereniging Bedrijven via de Website dan zal dit door het bestuur van deze belangenvereniging in behandeling worden genomen. Het VON weet dat dit de manier is om het aan te vragen, maar het VON wil volgens mij alleen maar op diverse manieren in de pers komen lijkt mij. Nogmaals gewoon zoals iedereen doet die geld uit een pot wil hebben een verzoek indienen via de website van het ondernemersfonds en uw aanvraag wordt in behandeling genomen. Dit had het VON meteen moeten ipv deze reactie.

  2. VON heeft dat verzoek ook ingediend bij de Belangenvereniging Bedrijventerreinen, maar er moet meer gebeuren. Gezien de acute problemen in de huidige crisis dient er nu snel gehandeld te worden. Vandaar onze oproep aan het fonds en aan de wethouder om het niet via langdurige procedures en ingewikkelde regeltjes te laten verlopen, maar gewoon zo spoedig mogelijk tot daden zien te komen.

    VON heeft deze week een schriftelijk onderzoek onder alle bedrijven van de beide bedrijventerreinen in Noordwijk uitgevoerd. Daar is massaal op gereageerd en zonder uitzondering zijn alle bedrijven zeer groot voorstander van uitkering van de opgepotte gelden per direct.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in