Het Nederlands Rolstoelhandbalteam, met Leander Stoel in het midden in de bovenste rij, in het volledig zwarte tenue. Foto: Facebook / Het Nederlands Rolstoelhandbal team

Voorhout – Voorhouter Leander Stoel is met het Nederlands rolstoelhandbalteam tweede van de wereld geworden op het WK rolstoelhandbal in Portugal. De Nederlanders verloren in de finale van het thuisland. Nadat de ruststand 5-7 bedroeg voor de Portugezen, kwamen de handballers nog terug naar 7-7. Helaas was het thuisland net een maatje te groot, waardoor de wedstrijd eindigde in 10-18.

Het rolstoelhandbalteam zat ook al in de poule met Portugal, waartegen de openingswedstrijd met 20-10 verloren ging. Daarnaast werd in de poule ook verloren van India (6-8), maar wonnen de Nederlanders van Roemenië met 14-10. Voor een plek in de halve finale werd gespeeld tegen Spanje. In een zenuwslopende wedstrijd werd uiteindelijk na verlenging op shoot-outs gewonnen. In de halve finale zelf was Noorwegen de tegenstander, waar de handballers minder moeite mee hadden. Op de dag dat ’s avonds ook de finale werd gespeeld, wonnen de Nederlanders in de ochtend met 5-11 van de Noren.

De Nederlandse rolstoelhandballers waren in september al vijfde geworden op het WK vier tegen vier in Egypte. Oranje was vier tegen vier niet gewend, omdat in Nederland alleen maar zes tegen zes wordt gespeeld. Hierdoor ligt er bij vier tegen vier meer ruimte, wat fysiek zwaarder is. Na dit WK bestond de voorbereiding onder andere uit een internationaal toernooi in Duitsland, wat gewonnen werd door de handballers. Het WK in Portugal werd in korte tijd afgewerkt: op 15 november vertrokken het team, op 21 november landen ze alweer op Schiphol.

Voorhouter Leander Stoel is de enige speler afkomstig van Foreholte in het Nederlands team. De rest van de spelers komen vooral van Quintus en CSV.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in