Tessa Kortekaas in actie in Oostenrijk.

Voorhout – De Voorhoutse triatlete Tessa Kortekaas heeft de afgelopen maand oktober vier wedstrijden waaraan ze deelnam onder de vrouwen gewonnen. Dit waren niet alleen triatlons, maar ook een marathon en een mountainbikewedstrijd. De meest recente triatlon die ze won onder de vrouwen was de Ocean Lava Lanzerote, een week na de gewonnen triatlon ICAN Full Gandia.

Kortekaas won de vrouweneditie van de ICAN Full Gandia, een hele triatlon. De mannen- en vrouwentriatlon werden tegelijk afgelegd. De Voorhoutse kwam hierdoor knap tegelijk met de top vijf van de mannen het water uit, na het eerste deel dus. Op het fietsgedeelte vergrootte ze haar voorsprong van één minuut naar negen minuten op haar concurrent: de Britse Emma Cowper. Kortekaas wist dat het marathon-gedeelte niet haar sterkste punt was, dus had ze de voorsprong zo groot mogelijk gemaakt. Cowper liep op het laatste gedeelte nog wel in, maar eindigde uiteindelijk op een achterstand van ruim vijf minuten. De kleindochter van oud-schaatscoach Egbert van ’t Oever eindigde met een tijd van 9.41.43 uur.

Een week later stond de volgende triatlon alweer op het programma: de Ocean Lava Lanzerote. Deze triatlon is een halve afstand van de Olympische. De Voorhoutse was oppermachtig en pakte vanaf het begin van de wedstrijd al meteen de leiding. Ze finishte dan ook een klein halfuur voor de nummer twee onder de dames met een tijd van 4.49.27 uur. Dit was goed voor een achtste tijd in het gemengde klassement.

Kortekaas is ook nog altijd actief op de Ironman 70.3 triatlons. Dit zijn halve triatlons die gelden als kwalificatie voor het wereldkampioenschap Ironman 70.3. De meest recente Ironman 70.3 waaraan de Voorhoutse deelnam was de Ironman 70.3 Zell am See-Kaprun in Oostenrijk. Kortekaas eindigde als 13e, nadat ze als 19e uit het water was gekomen.

 

Tessa Kortekaas.

 

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in