Warmond – De Teylingse wethouder Marlies Volten zal de gemeenteraad binnenkort informeren over de mogelijkheden en onmogelijkheden en de kosten van het ondergronds parkeren bij Mariëngaerde in Warmond.

Verschillende fracties in de raad maken zich zorgen over mogelijke parkeerproblemen die bij Mariëngaerde kunnen ontstaan nadat er 107 appartementen in het voormalige verzorgingshuis, dat nu Marius heet, zijn gerealiseerd. Volgens hen zou dat een onaanvaardbare aanslag betekenen op de historische en monumentale omgeving van het gebouw en de omliggende lanen. De voorkeur gaat er dan ook naar uit dat er ondergronds geparkeerd gaat worden, zodat het groen nabij Marëngaerde ontzien wordt.

Tijdens de vergadering van de raadscommissie Ruimte deed wethouder Volten dinsdag de toezegging dat zij komt met een overzicht van de mogelijkheden voor ondergronds parkeren, en met de daaraan verbonden kosten. Overigens zal het parkeren in de eerste twee jaar na realisatie van de appartementen achter Mariëngaerde plaatsvinden. Pas bij een herziening van het bestemmingsplan zullen de definitieve parkeermogelijkheden in het plan worden opgenomen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in