Noordwijk – B&W hebben de voorbereiding van de bouw van 32 greenportwoningen in Vinkeveld-Zuid stilgelegd. Dat hebben ze per brief laten weten aan de Greenport Ontwikkelings Maatschappij GOM. Met de bouw van greenportwoningen financiert de GOM de bescherming van de bollengronden en het opruimen van de verrommeling in de Bollenstreek.

Behalve de bouw van de greeportwoningen, hebben B&W het terrein ook op het oog als alternatieve bouwlocatie voor Bronsgeest. Omdat het gehele gebied Vinkeveld-Zuid buiten het bestaand stedelijk gebied ligt, kan daar op dit moment geen reguliere woningbouw
plaatsvinden.

Na de zomer buigt de provincie zich erover en B&W willen dit afwachten.

3 REACTIES

  1. Goed besluit van de gemeente op de luxe villa’s die Greenport bouwt onder het mom van het beschermen van de bollengronden zit niemand te wachten,er moeten betaalbare woningen komen.

  2. Dat is nou een keer een besluit het is van de gekke dat het gom de hele streek vol zet met villa’s open gezicht als je de streek door rijd is het een villapark.Ga nu maar een bouwen voor de gewone mensen op dat stuk grond kan je honderd huizen neerzetten voor een normale prijs maar dan moet je niet telang wachten want dan wordt het straks weer een Boehorst zuid 12 miljoen

  3. Bescherming bollen grond en waar ze willen bouwen is bollen grond .Hoe kan je het verzinnen .Dat gom wil alleen maar geld verdienen .Terug naar bollen grond zwart weg alleen maar paarden .Is ook van gom geweest.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in