Warmond – De snelheid op de doorgaande weg in Warmond gaat vooralsnog niet omlaag naar 30 km per uur. Een daarvoor ingediende motie van het CDA kon niet op een raadsmeerderheid rekenen, waardoor de snelheid tot de geplande herinrichting van de weg 50 km blijft.

De doorgaande weg door Warmond (Herenweg, Sweilandstraat en Oranje Nassaulaan) zal worden heringericht, maar dat zal pas in 2021 gebeuren. Eerst moet namelijk na de zomer de Warmonderhekbrug worden vervangen, en om Warmond bereikbaar te houden kan pas daarna worden begonnen met de herinrichting van de doorgaande weg. Het college van B&W wil pas toch tot een snelheidsverlaging tussen de Beatrixlaan en het spoorviaduct overgaan als de werkzaamheden voor de herinrichting zijn afgerond. Het CDA wilde daar niet op wachten en wilde met het oog op de verkeersveiligheid al een snelheidsverlaging in het eerste kwartaal van 2020. De christendemocraten werden daarin gesteund door GroenLinks, PvdA en ChristenUnie.

De coalitiepartijen VVD, Trilokaal en D66 willen echter, net als B&W, met een snelheidsverlaging wachten tot na de herinrichting, omdat de weg voor die tijd nog niet is ingericht als 30 km-zone. Nu al de snelheid verlagen zou volgens hen leiden tot schijnveiligheid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in