Het gebied van ongeveer 40 hectare ligt tussen de Noordelijke Randweg, de spoorlijn, Beukenrode, Boekenbruglaan en de N444.

Voorhout – Het college van burgemeester en wethouders moet zich “tot het uiterste inspannen” om nieuw te bouwen sociale huurwoningen in de nieuwbouwwijk Nieuw Boekhorst in Voorhout in eerste instantie aan te bieden aan inwoners van de gemeente Teylingen.Een motie die het college hiertoe oproept is donderdag unaniem aangenomen in de gemeenteraad van Teylingen. Volgens de huidige regelgeving is het mogelijk om bij nieuwbouw sociale huurwoningen door middel van lokaal maatwerk voor 100 procent toe te wijzen aan zogenaamde doorstromers (zij die een sociale huurwoning achterlaten) uit de eigen gemeente. Daarnaast is het mogelijk om 25 procent van de nieuw te bouwen sociale huurwoningen toe te wijzen aan starters uit de eigen gemeente. Dat percentage zou de komende tijd als gevolg van nieuwe regelgeving wellicht verhoogd kunnen worden naar 30.De gemeenteraad vindt dat de woningbehoefte onder de inwoners van Teylingen zo groot is dat het gerechtvaardigd is om een groot deel van de nieuw te bouwen sociale huurwoningen in de nieuwbouwwijk Nieuw Boekhorst aan eigen inwoners toe te wijzen.

1 REACTIE

  1. Toen in Noordwijk het wijkje op het terrein van de voormalige sporthal door Stek in de verhuur werd genomen kon dit niet aan alleen Noordwijkers worden toegewezen maar moest openstaan voor de gehele bollenstreek en nu kan dit andersom wel alleen inwoners uit Teylingen?
    Hoe gaat dit straks met de appartementen die Stek bouwt in Offem Zuid?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in