Hillegom – De nieuwe manier van afval inzamelen in Hillegom die in 2021 van start ging, laat nu al een duidelijke trendbreuk zien; Hillegommers scheiden hun afval goed, concludeert B&W Hillegom. De hoeveelheid Plastic, Metaal en Drinkkarton (PMD) stijgt, net als papier en karton, en ook Groente, Fruit- en Tuinafval en etensresten worden steeds beter apart ingeleverd. “Alle stromen zijn goed bruikbaar voor hergebruik. En dat is winst voor het milieu en uiteindelijk ook voor uw portemonnee”, aldus de gemeente.

Naast de goede manier van afval scheiden, blijven er nog wel aandachtspunten, merkt Wethouder Maarten Dijkshoorn op: “Klopt, we mogen trots zijn. We focussen nu op de laatste onderdelen die minder lopen, zoals bijzettingen en te vroeg aanbieden van PMD-zakken. De afvalcoaches en BOA’s spreken inwoners aan wanneer we verkeerd gedrag zien. En we blijven actief delen wanneer men de PMD zakken buiten kan hangen, namelijk op de dag van ophalen.”

“Het verminderen van afval en hergebruiken van grondstoffen sluit aan bij coalitieakkoord 2022-2026: We zetten in op het verminderen van afval en gebruiken een afvalinzamelingssysteem dat daarbij past”, aldus de gemeente. Het college van B&W stelt dus de gemeenteraad voor om de voorgenomen ‘betalen per storting’ niet in te voeren per 2023.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in