Voorstel clubs weg uit zwembad haalt het niet

archieffoto

Noordwijk – Gemeenteraadslid De Mooij (CDA) kwam dinsdagavond tijdens de raadsvergadering met een voorstel om alle niet-Noordwijkse zwemverenigingen te verbannen uit zwembad Binnenzee. Zodat de vrijgevallen lesuren door Noordwijkerhoutse zwemmers gebruikt kunnen worden.

Het plan leidde tot veel kritiek van andere partijen. ,,We moeten niet alleen kijken naar eigen volk eerst’’, gaf raadslid Astrid Warmerdam (Doen!) aan. NZLokaal voorvrouw Lisette van der Vossen wees er op, dat zwemverenigingen uit Voorhout en Sassenheim maar enkele uren per week gebruik maken van de Binnenzee en dat zo’n maatregel het ‘watertekort’ van de Noordwijkerhoutse zwemmers, die gebruik maakten van zwembad De Schelft niet zou oplossen.

De Mooij verwijderde de gewraakte passage uit zijn voorstel en bleef vragen om de verenigingen van het zwembad in de Schelft zoveel als mogelijk onder te brengen in de andere zwemfaciliteiten binnen de gemeente Noordwijk en de regio. Maar ook deze variant werd verworpen door een raadsmeerderheid.

2 REACTIES

  1. Noordwijker hout is toch ook Noordwijk die hebben meer recht dan Lisse en Sassenheim .Maar in Noordwijk houden ze meer van vreemd volk dan de eigen inwoners .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in