Noordwijk – Gemeenteraadslid Sebastiaan Duivenvoorde (CDA) pleit ervoor dat inwoners met een bijstandsuitkering ingezet worden voor openstaande vacatures.


Hij geeft aan dat er in Noordwijk, bijvoorbeeld in de horeca, veel onvervulde vacatures zijn en ondernemers kampen met personeelstekorten. Volgens het CDA biedt ‘deze bijzondere tijd een kans voor een aantal inwoners met een bijstandsuitkering’.

Het College van Burgemeester en Wethouders wordt opgeroepen om de openstaande vacatures te koppelen aan de inwoners in de bijstand.

7 REACTIES

 1. Goed idee niks op tegen maar waarom altijd als eerst beginnen bij het laaghangend fruit, doe dat soort dingen dan ook bij bestuurders die wachtgeld krijgen.

 2. Bij de gemeente lopen er ook zat die nog steeds trekken en dan praten we over een paar miljoen als je de kleinjes wil pakken moet je ook de grooten aan pakken maar dat doen jullie niet want meschien gaan jullie ook nog wel trekken . Die regel voor amtenaren moet maat gouw de kachel in

 3. Het CDA weet het weer goed hoe de mensen zich moeten gedragen, dat is toch de partij van Joris Demmink ?
  De partij van normen en waarden, maar niet heus !

 4. Wachtgeld en W.W. zijn wezenlijk anders dan een bijstandsuitkering. Wachtgeld en W.W. gelden voor een wettelijke bepaalde duur. Bijstandsuitkering geldt onbeperkt.

  • Er is ook niets mis om ‘bijstanders’ aan het werk te helpen waar het kan. Wachtgeld voor bestuurders is wel degelijk een buitenproportionele regeling, deze mensen zijn beter opgeleid en in veel betere staat om een baan te aanvaarden dan ‘bijstanders’ waar doorgaans nogal iets aan mankeert.

 5. Ik hoor en zie Sebastian Duivenvoorde helemaal niet reageren op al deze kritiek van de lezers,
  een beetje laf , eerst wat roepen en dan je verschuilen, typisch CDA tactiek !

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in