Noordwijkerhout – De politieke partij NZLokaal wil een openbaar toilet in het winkelcentrum. Al eerder pleitte raadslid Karin Meiland voor een dergelijk toilet. Volgens NZLokaal blijkt uit onderzoek dat als mensen makkelijker en vaker naar het toilet kunnen, zij langer blijven winkelen en meer geld uitgeven, wat de middenstand weer ten goede komt. Ten aanzien van ouderen en chronisch zieken en gehandicapten hebben gemeenten zelfs nog een bijzondere zorgplicht, zegt de partij. Ze pleitten voor een goede nulmeting en komen tijdens de raadsvergadering van 31 mei met een motie die is opgesteld na overleg met de Maag Darm Lever Stichting. De motie heeft als titel ‘hoognodige zaak’.

3 REACTIES

  1. Er staat dat de mensen langer kunnen blijven winkelen en meer geld uitgeven, goed voor de middenstand. Welke winkels?? Er zijn meer horecagelegenheden, supermarkten, kappers, bakkers en slagers. Gewone winkels verlaten ons dorp. Dus waarom een openbaar toilet?

  2. Wat een ‘gezeik’. Het zogenaamde winkelgebied is zo groot als een postzegel met daarbinnen meerdere horecagelegenheden waar je vast wel een plasje mag doen. Is er nou werkelijk niks nuttigers om je mee bezig te houden ?

  3. Span je liever in om de fusie met Noordwijk niet te laten doorgaan, daar kan je een hoop stemmers mee winnen, hier hoor ik niets meer over van NZLokaal !

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in