Foto ter illustratie

Noordwijkerhout – Twee mannen die een kluis hebben gestolen na een inbraak in kinderboerderij Dierenhoeve in Noordwijkerhout hebben een voorwaardelijke werkstraf gekregen. Mede omdat het zo lang duurde voor de zaak werd behandeld hoeven de mannen hun straf nog niet uit te voeren. Een derde verdachte werd wel veroordeeld tot een gevangenisstraf van zestien dagen, maar heeft deze tijd al in voorarrest gezeten.

Het drietal brak in maart 2019 in bij de kinderboerderij. Hier werd de kluis meegenomen, waar onder meer geld en een laptop in zaten. Ook zouden twee van de drie mannen van 24, 27 en 35 jaar oud hebben ingebroken in een restaurant in Noordwijkerhout.

Beide inbraken vonden al in 2019 plaats, maar werden pas twee weken geleden door de rechtbank behandeld. Het Openbaar Ministerie had de zaken drie jaar op de plank laten liggen. De advocaten van de verdachten vonden deze lange periode reden om de rechtszaak helemaal in te trekken, maar daar ging de rechter niet in mee.

Verdachte slaat partner tegen de grond

Wel vielen de straffen lager uit door de verstreken tijd. Zo hebben twee verdachten een voorwaardelijke werkstraf van 40 uur gekregen. Deze straf hoeven ze alleen uit te voeren ze opnieuw in de fout gaan.

De 24-jarige verdachte heeft een onvoorwaardelijke celstraf van zestien dagen gekregen. Deze hogere straf komt omdat hij zijn 35-jarige medeverdachte heeft mishandeld. De 35-jarige had de inbraken bij de politie bekend, waarna zijn partner hem tegen de grond sloeg in aanwezigheid van andere jongeren.

Dit is een bijdrage van mediapartner Omroep West

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in