Bollenstreek – De vraag naar koopwoningen is groter dan ooit en huizenprijzen stijgen enorm. Elk kwartaal presenteert De Leeuw Makelaardij een ‘Zicht op de Woningmarkt’.
Directeur Wim de Leeuw omschrijft in zijn voorwoord enkele aanpassingen in de financiering sinds de crisis. Normen zijn aangescherpt, de maximale hypotheek verlaagd, aflossen is nu verplicht en de hypotheekrente-aftrek wordt geleidelijk afgebouwd.

Ondanks dat steeg de gemiddelde transactieprijs in de regio rond Leiden in het tweede kwartaal met ongeveer één procent. Voor een appartement werd gemiddeld 245.000 euro betaald, een stijging van zo’n zes procent.

Verschillen per kern
In Noordwijkerhout is het aanbod flink gedaald, met name in de betaalbaarder segmenten. Ook in Voorhout daalde het aanbod, maar wel werd er meer verkocht.

In Noordwijk zijn nog opvallend veel duurdere tussenwoningen beschikbaar, terwijl in Sassenheim juist een flink tekort is aan een populairder type huizen, die met een maximale verkoopprijs van 350.000 euro. In Lisse werden in het afgelopen kwartaal meerdere records verbroken, zeker wanneer het gaat om de gemiddelde prijs per vierkante meter.

In Warmond is het betaalbare aanbod schaarser dan ooit, alhoewel er daar relatief weinig verkopen plaatsvinden, het dorp wordt gezien als een afgebakende markt. Ook in Hillegom daalden de aanbodcijfers, maar volgens deze uitgave van ‘Zicht op de Woningmarkt’ trekt het dorp wel kopers aan vanuit de hele regio.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in