Noordwijk – Fractievoorzitter Taetske Visser-Danser (PUUR) wil van burgemeester Wendy Verkleij extra informatie krijgen over het document ‘Ondermijning van de democratie in het lokaal bestuur in Noordwijk’.

Visser-Danser vraagt zich af, waarom Verkleij hierover geen contact heeft opgenomen met haar voorganger, ex-burgemeester Jan Rijpstra. Ook vindt de PUUR-voorvrouw het vreemd, dat een geheim document toch door de gemeente Noordwijk gedeeld is met het Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten (BING).

Visser-Danser: ,,Hoe is het mogelijk dat de ambtelijke organisatie een vertrouwelijk document uit uw overdrachtsdossier betreffende ondermijning naar het externe bureau BING kan sturen, zonder dat u noch het college op dat moment daarvan kennis heeft?”

3 REACTIES

  1. Prima, uit deze vragen blijkt maar weer eens hoe ambtenaren meewerken om dit document onder de pet te houden! Ook het schrijven van de oud Wethouder de heer de Jong van j.l. zaterdag in het Leidsch Dagblad laat aan duidelijkheid niets te wensen over. Hij beschrijft daar overduidelijk in dat hij bepaalde zaken anders zou moeten aanpakken. Zaken die niet in het CDA verkiezingsproramma stonden en/of het coalitieakkoord. . Hij is gewoon van bepaalde kanten onder druk gezet. Je ziet hier al aan uit welke hoek de politieke wind ongeveer waaide. Ook wilde de heer de Jong na zijn aftreden graag d.m.v van een raadsenquette onder ede een en ander willen vertellen. Maar drie van de vier college partijen stemden dit weg. Dan wordt er echt iets onder de pet gehouden en nog steeds dus. Zo worden wij als bewoners op democratische wijze besodemieterd. Denk daar bij de volgende verkiezingen maar aan! Ik ben zeer benieuwd hoe de politici, die hier verantwoord voor zijn, uit gaan proberen te redden. En dan snapt de politiek maar niet waarom de bevolking zo weinig vertrouwen in diezelfde politiek heeft. Nou ik toevallig wel.

  2. Wat is er loos in Noordwijk alleen maar oude koeien uit de sloot halen wr zijn veel andere dingen waar jullie je druk over moeten maken . Zorg dat de Noordwijkers betaalbare huizen kunnen kopen of huren in plaats van dat gekissebis

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in