Noordwijkerhout – PvdA-raadslid Jan Janson wilde tijdens de raadsvergadering donderdag weten of er niet te snel te veel woningen worden gebouwd op het BAVO-terrein. Hij had uit de media vernomen dat de nieuwe eigenaar, Novoform/Trebbe 670 woningen in 4 a’ 5 jaar wil realiseren. Volgens Janson is echter afgesproken dat er 40 woningen per jaar worden gebouwd. Noordwijkerhout heeft afgesproken om 120 woningen per jaar te bouwen, maar dat zouden dan 200 huizen worden per jaar, waardoor er later problemen zouden kunnen ontstaan. Wethouder De Jong verwees naar de aantrekkende markt en de vraag. Volgens hem sluit het BAVO-plan nog steeds aan bij de gemaakte afspraken. Toch gaat de politiek er nog een keer over praten omdat NZLokaal en VVD ook meer willen weten.

5 REACTIES

 1. Meneer Jan Janson van de PVDA heeft zelf al een mooi huis, daarom heeft hij geen haast Er zijn ook heel veel mensen die hebben geen woonruimte.

 2. Ik heb inderdaad een mooi huis en gun dat ook aan iedereen. Maar ik pas er voor de woningnood van Amsterdam en Haarlem hier op te lossen waardoor er over 5 jaar geen nieuwbouw locaties voor onze eigen inwoners beschikbaar zijn.

 3. Met 40 woningen per jaar kan de woningnood in Noordwijkerhout echt niet worden opgelost, dan moet je de woningen alleen aan Noordwijkerhouters verkopen, maar dat werkt niet, want de makelaar bepaalt aan wie de woningen verkocht worden, de gemeente heeft hier niets over te vertellen, dus ook de 40 woningen per jaar
  kunnen aan mensen van buiten Noordwijkerhout verkocht worden. Het is zo schaars met nieuwe woningen dat
  de toewijzing door de makelaar ook niet eerlijk verloopt, want er word niet geloot met een notaris erbij.

 4. Een tussenoplossing zou toch mogelijk moeten zijn:
  – Het stimuleren van betaalbare woningen en appartementen tot 250.000/ 300.000 bouwen en die allemaal aan inwoners van Noordwijkerhout verkopen dmv loting.
  – Bij de verkoop van duurdere woningen mogen alle woningzoekenden meedoen.

  Als dit volgens de regels van de gemeente Noordwijkerhout niet kan, zijn er wellicht mogelijkheden om deze regels alsnog op te stellen.

 5. In reactie op C.Spelier: De wethouder H.de Jong van Noordwijkerhout kan volgens de wet geen regels opstellen, zodat de nieuwbouw woningen op het Bavoterrein weer eerst naar de vrienden en relaties van de desbetreffende makelaar worden toegewezen. Dit is ook de reden, dat er wat mij betreft zo veel mogelijk woningen moeten worden gebouwd, zodat de mensen die geen vriend of relatie van de makelaar zijn ook een kans maken. Zonder loting met een notaris erbij zijn er onfrisse praktijken denkbaar en mogelijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in