Noordwijk – De fracties van PUUR Noordwijk en Lijst Salman Noordwijk Zelfstandig willen van B & W opheldering over het hondenbeleid van de gemeente.

Op de sociale media meldden hondenbezitters dat zij een bekeuring van € 140 kregen omdat zij de hond zouden uitlaten op plekken waar dit niet mag. Onder meer het pad tussen het Duinpark en de Noordwijkse School wordt genoemd. Allen klagen over de onduidelijkheid van de gebruikte verbodsborden voor honden. PUUR wil weten hoe het komt dat baasjes de borden kennelijk niet eerder zagen en waarom er plotseling wordt bekeurd. Lijst Salman heeft gevraagd wat de bordjes precies betekenen en waar ze staan. Verder stelt de partij dat eerst waarschuwen en dan pas bekeuren beter was geweest. Ook op de gemeentelijke website is niets gepubliceerd, aldus de partij.

Volgens de gemeente Noordwijk staan de verbodsborden voor honden al geruime tijd bij schoolpleinen,  speelplaatsen en zandbakken. Dit vanwege hygiëne en veiligheid. B en W laten nu onderzoeken of de borden misschien ten onrechte zijn geplaatst op sommige andere locaties. Tot nu toe zijn drie bekeuringen uitgedeeld.

1 REACTIE

  1. Van te voren de burger informeren via de socialemedia en door waarscuwend op te treden bij het constateren van een overtreding. Waarom dit niet is gebeurt volgens deze berichtgeving of dat het wel is gedaan maar blijkelijk onvodoende zal men intern uit moeten zoeken. Feit is natuurlijk dat een gemeente zelf het sanctiebedrag binnen haalt. Waar men in het verleden €40 euro voor kreeg bij het uitschrijven van overlastfeiten en €25 euro voor gedragingen mbt. parkeren. Helaas zijn er nog steeds honden bezitters die overal lak aan hebben. Wat, hoe en waar een regelgeving wel of niet ingevoerd is. Men zou zich moeten realiseren dat loslopende honden gevaar op kunnen leveren ook wanneer ze hun behoefte doen zie je dit niet. Coordinator handhaving Gemeente Heemstede 14023

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in