Noordwijk – NZLokaal heeft vragen over bouwnummers op de Waterweide die verkocht zouden zijn aan een belegger. Het gaat om vijf bouwnummers waarbij de woningen later verhuurd zullen worden.

De fractie wil weten of de woningen in het ‘dure’ huursegment gaan vallen. Ook strookt de opkoop niet met de Woonvisie waarin de motie van Zelfwoonplicht in is opgenomen. De fractie wil weten of de koop kan worden teruggedraaid.

8 REACTIES

 1. Goh… moet je nog vragen of deze woningen in het dure huursegment gaan vallen?? Wat denk je nou zelf…. Een projectontwikkelaar denkt alleen aan geld.

 2. Zelfs het voorkeursrecht op eerste koop is al geld waard om te kunnen verkopen. En misschien is dit een truuc,.als er sprake is dat de huizen zelf alleen naar een bepaalde doelgroep mogen gaan maar dit niet geldt voor ‘bouwnummers’.

 3. Ik had eigenlijk begrepen dat daar een grote peenwasserij zou komen.
  Vond het al een gekke plek daarvoor.
  Maar als dat er niet komt,zullen er zeker woningen in het duurdere segment komen.

 4. Hier het antwoord op vraag 1 tm 3:

  Afgelopen zaterdag gesproken met wethouder Alkemade betreffende deze situatie. Hij reageerde dat dit afspraken zijn, gemaakt in en met de oude gemeente Noordwijkerhout. Deze afspraken zijn dus gemaakt voor de woonvisie en voor afspraken mbt zelfbewoning. Ik betreur deze afspraken, maar deze afspraken kunnen helaas niet teruggedraaid worden. Pactum serva is het daarbij toepasbare adagium en vormt de basis van ons verbintenisrecht, met andere woorden
  gemaakte afspraken moeten worden nagekomen. Helaas ook deze zeer ongelukkige.

 5. Meneer Alkemade, kunt uw mij vertellen wat met de afspraken van de vorige gemeenteraad over Boekhorst gebeurt is over sociale Woningbouw.

  Ja precies,de nieuwe Gemeenteraad heeft die afspraken genegeerd en alles is teruggedraaid.Dus afspraken worden niet altijd nagekomen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in