Noordwijk – Volgens NZLokaal voorzien paardenweitjes en moestuinen in een maatschappelijke behoefte. Die behoefte stopt niet als het oneigenlijk gebruik van de bollengrond wordt aangepakt door de gemeente, aldus de partij. NZLokaal wil weten of het college alternatieve locaties kan en wil aanwijzen voor dit gebruik.

Ook wil de partij dat de ODWH, die de handhaving gaat uitvoeren, bekijkt of er mogelijk sprake is van verjaring. In dat geval zou het oneigenlijk gebruik legaal geworden zijn. Daarnaast stelt NZLokaal dat veel van die stukjes grond niet gebruikt kunnen worden voor bollenteelt, bijvoorbeeld omdat ze te klein zijn, versnipperd liggen of ongeschikte bodemkwaliteit hebben. De vraag is hoe het college hiermee omgaat.

Tenslotte vraagt de partij of deze percelen mogelijk gebruikt kunnen worden voor Greenportwoningen.

6 REACTIES

  1. Dit is de manier hoe je met mens en dier omgaat.
    Eerst deze vragen goed uitzoeken en in gesprek gaan met elkaar en rigoureus handhaven.

  2. Misschien kunnen de gemeentes kijken of stukjes gelegaliseerd kunnen worden dmv aanvragen van een vergunning. En misschien kunnen de bollenstreekgemeentes een visie neerleggen over hoe zo’n paardenweitje of groentetuintje landschappelijk ingepast kan worden zonder dat het er uit ziet als verrommeling dmv hagen en evt een eenduidig beleid qua opstallen?! Dan hebben de gemeentes gelijk een bestemming en hoe deze ingericht dient te worden. Maatschappelijk probleem opgelost eigen bestemming voor paardenweitjes/groentetuintjes en het is netjes. Ik denk dat hier een hoop paardeneigenaren gelukkig van worden en graag aan meewerken. Want ik vraag me nog steeds af wat dan een bestemming is buiten een manege en pensionstal om een paard te mogen laten grazen en een diervriendelijke stalling te hebben?

  3. Ze hebben liever dure villa’s die te pas en te onpas neer gezet worden maar dat brengt geld op .Er wordt hier toch ook met twee maten gemeten .

  4. Kijkend naar wethouder Sjaak van den Berg van NZLokaal in Hart van Nederland van 7 november, geeft het weinig vertrouwen dat hij iets voor deze mensen gaat betekenen. Hij zegt dat er steeds meer plaatsen zijn ontstaan waar mensen hun buitenleven, met paarden of volkstuintjes, beleven. Dit is pertinent onjuist: op veel plaatsen waar dit voorheen mogelijk was, is alles volgebouwd! Kijk naar het Middengebied, de Grashoek, Vinkenveld, de Bronsgeest, Offem-Zuid allemaal plekken die de laatste jaren zijn volgebouwd en waar naast prachtige bollenvelden ruimte was om een buitenhobby te hebben. Moet nu de laatste schaarse ruimte ook volgebouwd worden? En dan noem ik niet eens al de recreatie/vakantiebungalows die de grond uit worden gestampt op heel goede bollengrond in de regio. Laat de kleine stukjes waar zoveel plezier beleefd wordt en waardoor onze regio leefbaar blijft met rust!

  5. Er is idd veel van dit soort stukjes al weg .kijk maar ook op de hogeweg en achterweg.dat stond vol met paarden .en vele moestuintjes
    Er is niets meer bijgekomen ….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in