foto PB

Noordwijk – D66 stelt vragen over de omgevingsvergunning voor de verbouwing van het pand aan de Lindenplein 6. In het kantoor komen woningen. De vragen gaan over het parkeren bij het pand.

De fractie heeft het vermoeden dat om te voldoen aan het plan de ontwikkelaar gebruik gaat maken van de nabij gelegen parkeergarage aan het Binnenhof. De fractie wil weten over hoeveel parkeerplaatsen de parkeergarage beschikt en welk aantal daarvan moet worden toegerekend aan de eerder gerealiseerde woningen in het gebied. Ook wil de fractie weten hoeveel parkeerplaatsen er dan nog over zijn. De fractie wil de spanning over het aantal parkeerplaatsen uit de lucht nemen.

3 REACTIES

  1. Aan zo’n parkeergarage plan moet ook een verbod verbonden zijn om in de voorstraat en het lindenplein te parkeren! Anders gaat men natuurlijk toch dichtbij staan als er een plekje is ….. Zie eerder de 6 van Eedencomplex appartementen. De parkeerplaats daar achter is vrijwel altijd leeg of er staat 1 auto. Men parkeert gewoon in de Voorstraat.

  2. Parkeren is een van de grotere problemen in (de oude dorpskern van) Noordwijk. Want laten we eerlijk zijn, zoals Pieter hiervoor ook al aangeeft, iedereen wil z’n auto zo dicht mogelijk bij huis kwijt. Dat is het meest praktisch en logisch.
    Opsplitsing van panden en nog dichtere bebouwing in de kern is een ander zeer groot probleem. In een straal van pak ‘m beet 500 meter staan de inwoners binnenkort wederom voor een grote uitdaging. Het pand aan het Lindenplein zal worden opgesplitst, evenals een pand op de hoek Limburg Stirumstraat/Lindenhofstraat en er worden 5 nieuwe huizen gebouwd in het Binnenhof.
    Kortom, het wordt er niet gemakkelijker op in de reeds kwetsbare oude dorpskern. Waarom sluit de gemeente al geruime tijd haar ogen voor al deze ontwikkelingen? Het is goed dat er weer eens publiekelijk vragen gesteld worden, maar het is vooral broodnodig dat het gemeentebestuur gaat handelen en geen verdere verkaveling en bebouwing toelaat. Daarnaast zullen de handen uit de mouwen moeten voor een structurele en passende oplossing. Er is genoeg meegedacht door inwoners, ga met deze informatie aan de slag! En koppel graag terug wat er achter de schermen gebeurd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in