Noordwijkerhout – Dat in het centrum van Noordwijkerhout brommers en racefietsen langs de terrassen scheuren is Bruisend Noordwijk een doorn in het oog. Volgens de partij moet horecapersoneel regelmatig opzij springen voor de eigen veiligheid.

De verkeersmaatregelen zijn allemaal vermeld op verzamelborden bij het begin van de toegangswegen. Maar het zijn er veel en dat vereist wel wat bestudering van de weggebruikers. Daarnaast wordt nauwelijks gehandhaafd: politie, Boa’s of toezichthouders worden sporadisch gezien volgens de partij. En de fysieke afsluitingen op de zaterdagen zijn niet afdoende voor het weren van tweewielers.

Van B&W wil Bruisend Noordwijk weten of er wel sprake is van handhaving en zo ja, hoe. Daarnaast pleit de partij voor verkeersdrempels of plateaus, die ervoor moeten zorgen dat er in het centrum niet harder dan 15 km/uur kan worden gereden door brommerrijders en fietsers.

5 REACTIES

 1. Denkt iemand dat fietsers dat ingewikkelde bord gaat bekijken. als je geluk hebt zien ze alleen dat bord maar niet wat er op staat !

 2. Als de gemeente er voor zorgt dat er geen reclame borden en bloembakken
  in de Dorpstraat, Havenstraat en vooral de Zeestraat staan dan heeft iedereen
  wat meer ruimte (auto’s, vrachtwagens, fietsers, scooters, scootmobielen en wandelaars),
  nu is het levensgevaarlijk vooral in de Zeestraat.
  Er staat bij de winkels veel te veel spullen buiten uitgestald, zodat de
  mensen midden op de weg moeten lopen. De terrassen nemen al de helft van de straat in beslag.
  Er staan soms 3 vrachtwagens gelijk te lossen, dan kan er bijna niemand meer door.
  Met verkeersdrempels los je dit allemaal niet op, het kost alleen maar weer onnodig geld.

 3. Dat er met ‘evenementen’ gewoon door het dorp wordt gefietst en met de scooter is al een hele poos zo! Ik heb hier al vaker over geschreven, dan krijg ik als reactie: dan ga je toch ergens anders wonen!!
  Vorige week waren we in Katwijk, de zomermarkt. Staan aan beide kanten handhavers. Afgelopen zaterdag in Lisse, geen evenement maar wel handhavers. Rijd je met de fiets daar waar je niet mag, wordt je aangesproken. Kom je in Noordwijk, precies hetzelfde. Kom je in Noordwijkerhout dan rijd iedereen gewoon op de fiets door de markt heen, niet alleen de racefietsen maar ook de inwoners doen het. En als je er iets van zegt krijg je een grote mond. En idd hier is totaal geen handhaving. De bloembakken die er staan wordt zigzaggend langs gereden. Waarom hier geen boa’s! Zet er maar een paar neer en pluk de mensen die er maling aan hebben van de fiets of scooter! Rustig over de markt lopen is er niet meer bij. Laatst hoorde ik iemand zeggen: ik ben hier op vakantie, waarom mag hier gewoon verkeer komen? Tja…dat vraag ik mezelf al een poos af!!

 4. De enige oplossing is het centrum te verklaren tot voetgangersgebied en het gemotoriseerde verkeer te verbieden. Hoe moeilijk kan het zijn?

 5. Wat doen we met de bevoorrading van de winkels en met de fietsers ( ook elektrisch ).
  Het word steeds drukker met de mensen, dus mijn gedachte is haal alle overbodige spullen
  van de straat om meer ruimte te maken in deze ouderwetse smalle straatjes.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in