Foto PB

Teylingen – Het CDA Teylingen heeft aan B&W vragen gesteld over het stopzetten van de WMO-taxivergoeding wanneer cliënten er weinig gebruik van maken. Aanleiding is een krantenartikel over het intrekken van de taxipas bij een 94-jarige Sassenheimse.

De partij wil weten of het klopt dat de vergoeding te duur zou worden voor de gemeente als er weinig gebruik van wordt gemaakt.
Het CDA snapt niet dat weinig gebruik kennelijk duurder is dan veel gebruik. Ook willen ze weten om hoeveel mensen het gaat en welke regels er zijn bij stopzetting van de taxi-vergoeding. Verder vindt de partij het vreemd dat inwoners kennelijk worden bestraft als ze in hun eigen sociale omgeving vervoer regelen en daardoor de taxivergoeding minder hoeven aan te spreken.

Volgens het CDA Teylingen is dit niet in overeenstemming met het doel van de Wmo om mensen zo lang mogelijk zelfstandig en sociaal actief te laten zijn.

1 REACTIE

  1. De conclusie dat de gebruikers ander vervoer in eigen sociale kring regelen is zeer zeker niet de enige reden.
    Het zijn juist de kwetsbare groepen die gebruik maken van de Regiotaxi en nu omdat ze ivm corona zo min mogelijk of helemaal niet op pad gaan, zouden ze daarom worden afgestraft in de toekomst, lijkt me een zeer onredelijke consequentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in