Foto: KOW

Voorhout – Het is nog onduidelijk of de gemeenteraad zal instemmen met een voorbereidingskrediet om te onderzoeken of de Andreasschool in Voorhout kan worden uitgebreid.

Tijdens de vergadering van de raadscommissie Welzijn bleek maandag dat de raadsleden nog de nodige vragen hebben over de uitbreiding. Volgens enkelen van hen is er nog wel ruimte in andere schoolgebouwen in Voorhout om eventueel de leerlingen van de Andreasschool in onder te brengen. Wethouder Arno van Kempen (D66) liet echter weten dat het onderbrengen van leerlingen van de in het oude dorp gevestigde Andreasschool in andere schoolgebouwen voor veel ouders geen optie is. Zo hebben zij er bezwaar tegen dat leerlingen dan gebruik moeten maken van de drukke Herenstraat om naar een school in het nieuwe deel van Voorhout te gaan. Ook moeten zij dan de spoorwegovergang over, en dat vinden de ouders ongewenst.

De voorgenomen uitbreiding van de Andreasschool zal daarom eerst nog onderwerp van discussie zijn in de verschillende raadsfracties voordat de gemeenteraad een besluit over het voorbereidingskrediet zal nemen. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in