Foto Google Streetview

Voorhout – De Teylinger CDA-fractie wil van B&W weten waarom de gemeenteraad niet is betrokken bij de verkoop van de voormalige boerderij aan de Leidsevaart 3(A) in Voorhout.

In het najaar van 2017 kocht de gemeente de boerderij en de grond voor de herinrichting van sportpark Elsgeest. Daar stemde toen de gemeenteraad mee in. Slechts een deel van de grond was nodig, voor de overige grond en de boerderij zou in samenspraak met belanghebbenden een nadere invulling worden gezocht. Groot is dan ook de verbazing van het CDA dat het perceel op 15 juli 2020 blijkt te zijn verkocht. Van het college wil de partij nu weten waarom het perceel is verkocht en waarom de gemeenteraad hierover niets heeft gehoord. Daarnaast willen ze weten hoe de verkoop heeft plaatsgevonden, voor welke prijs en hoe de vraagprijs is bepaald.

Ook de keuze voor woonbestemming verbaast het CDA. Zij vrezen dat de gemeente nu extra kosten moet maken voor een geluidscherm en zijn bang voor conflicterende belangen tussen de kopers en de gebruikers van sportpark Elsgeest.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in