Noordwijk – De verkoop van het Schuitengat (600 m2) voor één euro aan BOMO III heeft tot vragen geleid bij de gemeenteraad. Het Schuitengat is het straatje tussen Parallel Boulevard en Koningin Wilhelminaboulevard. Het bedrijf wil het straatje kopen vanwege de nieuwbouwplannen van de Hotels van Oranje en de naastgelegen appartementen.

Fractievoorzitter Rommie van Dokkum (PvdA) wil van het college ‘een onderbouwing waarom u het bedrag van 1 euro een reëel bedrag vindt’. Ze verwijst hierbij naar de normale marktprijzen, die voor grond gelden.

7 REACTIES

 1. Aan de bewoners van de Zonnekant werd een stuk taluud, dat aan de slootkant lag maar liefst € 210 per m2 gevraagd.
  De bewoners hebben van 1983 tot 2020 zelf alles bij gehouden.
  Als dank deze prijs.
  Nu schept mijn verbazing dat het Schuitengat aansluitend aan de boulevard van 600 m2 verkocht wordt voor € 1
  Hoe is dit toch mogelijk?

 2. Ik kan me zo’n symbolische overdracht alleen voorstellen als dat een stukje grond betreft met bijzondere culturele of historische waarde en het aan een stichting zou worden overgedragen die zich zou inzetten voor behoud ervan.

 3. Snippergroen werd voor 200,- + /m2 bij de gewone burger opgehaald. Hoeveel kunnen ze er extra opbouwen. Appartementen tussen de 1,2 en 8 miljoen?

 4. Prima vraag van mevrouw van Dokkum! Ik vraag mij af waar blijven de andere fracties met hun vragen. Durven ze niet, is er iets te verbergen of heeft men geen interesse in dit onderwerp? Laat het ff weten aub.

 5. Die andere fracties zitten alleen maar ja te knikken want de verkiezingen komen er aan en dan willen ze allemaal wedhouder worden .er zijn er maar twee die het voor het zeggen hebben . Maar het is natuurlijk schandalig dat de een 220 € de meter moet betalen en een ander voor 600 vierkante meter 1€ .Hier is toch iets wat niet in de haak is maar dat mag je niet zeggen .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in