(archieffoto)

Noordwijk – Een presentatie vond donderdag plaats van het stedenbouwkundig plan voor de bouw van vier woonblokken op de locatie van het Zilveren Kruisgebouw.

Syntrus Achmea zegt daar 116 middenhuur- en koopappartementen te gaan realiseren, maar ook 50 sociale huurwoningen. Inspreker Van der Woerd vreest echter grote parkeeroverlast op Rynesteyn en Goohorstlaan door de auto’s van de ongeveer 200 nieuwe bewoners.

Achmea sprak dat tegen. Bewoners krijgen parkeerplaatsen op een aparte parkeerplaats verwijderd van hun appartement.

3 REACTIES

  1. Inderdaad krijgen ze een aparte parkeerplaats op het parkeerterrein aan de OVERZIJDE van de Gooweg. Dit is ongeveer het meest drukke kruispunt van Noordwijk. Inkomend auto-, bus- en fietsverkeer vanuit Noordwijkerhout, Voorhout en Noordwijk/Katwijk komt hier op dit kruispunt samen. Ontzettend praktisch om dan je auto, na het boodschappen doen, of als je je kinderen hebt opgehaald, aan de overzijde van deze weg je auto te parkeren en dan om dit kruispunt te voet over te moeten steken. Kratje bier, boodschappentas, maxi-cosi of jengelende kinderen….. natuurlijk spreekt Achmea dit tegen. Voorstel: er ligt nu ook een kelder onder het Achmea-gebouw. Wellicht hergebruiken of hetzelfde gat gebruiken voor een parkeergarage. Daarnaast staat in de parkeernota van de gemeente Noordwijk (gemeenteraadsleden let op!): De parkeereis is het aantal parkeerplaatsen dat conform de berekende parkeerbehoefte op EIGEN TERREIN moet worden gerealiseerd. Niet op een perceel aan de overkant van een drukke verkeersader. Tijdens de bewonersbijeenkomst is dit argument ook veelvuldig genoemd aan de vertegenwoordigers van gemeente Noordwijk en Achmea. Men sprak het toen ook tegen, echter, men kon geen enkel argument opnoemen waarom dit plan goed was. Mond vol tanden…..

  2. Goed punten! En waar moeten al die toeristen heen die massaal gebruik maken van de shuttle service? Toen zilveren kruis nog in bedrijf was, was het ook om te janken met werknemers die hun auto’s in de wijk parkeerden.

    Dit zal ongetwijfeld weer ene gevalletje worden van ‘ik hoor je bezwaren maar ik heb er geen belang bij’ en dan gewoon ouderwets doordrammen en de bewoners met de ellende laten zitten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in