Noordwijk – Op diverse rotondes in Noordwijk is de verkeerssituatie gewijzigd: fietsers hebben vanaf nu voorrang. Toch vreest Bruisend Noordwijk voor schijnveiligheid omdat er geregeld ongelukken gebeuren. De partij heeft inmiddels vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders.

Volgens de partij zouden fietsers zich nu ’te veilig’ wanen en zonder goed op te letten, doorrijden. Auto’s zouden op hun beurt last hebben van de zogenaamde ‘dode hoek’. Bruisend Noordwijk wil weten of er wel een veiligheidsanalyse vooraf heeft plaatsgevonden.

9 REACTIES

 1. Die automobilisten doen maar rustig aan ze rijden in een dorp en je weet nu dat je moet uitkijken fietsers en wandelaars hebben voorrang is dat nou zo moeilijk .Maar daar in tegen mogen de fietsers wel meer hun hand uitsteken .Het is een samen spel maar of het veiliger is dat zal de tijd leren .Maar sinds dat de fietser heilig is verklaard kijken ze nergens meer na zeker de jeugd .

 2. Natuurlijk is die veiligheidsanalyse al vele malen uitgevoerd: Noordwijk is bepaald niet de eerste gemeente die de fietsers voorrang geeft op de rotondes. In de veel grotere gemeente Leiden geldt de regel al veel langer en daar hebben ze geen boodschap aan een eventuele dode hoek, een kwestie van goed kijken. En ja, fietsers zouden zich op een rotonde inderdaad veilig moeten kunnen voelen ipv wanen , ze hebben niet voor niets voorrang!

 3. Als beroepschauffeur (stadbus) word ik helemaal tureluurs van fietsers die hun hand niet uitsteken. Zelfs als er oogcontact is, blijft de hand aan het stuur. Om het maar niet te hebben over de vele fietsers die vrolijk doorfietsen met hun telefoon in de hand (€ 95) en dan ook geen hand (kunnen) uitsteken. En ik maar remmen en optrekken terwijl het niet nodig hoeft te zijn. En dat gebeurt op minstens de helft van de rotondes waar ik overheen moet gaan.

 4. Maak alle rotondes gelijk, op alle rotondes de fietsers voorrang geven, maar op de
  belangrijkste rotonde bij een school ( Leeuwenhorst ) is dit nog steeds niet zo, is dit
  ook geen Noordwijks grondgebied ? Waar is de logica ?

 5. En nu nog een rotonde Boeren Burger weg vd Mortelstraat levends gevaarlijk voor fietsers en kinderen ze rijden daar zo asociaal hard dat zijn nou punten waar een rotonde hoort te zijn .

 6. Prima,dat de fietsers voorrang krijgen in Noordwijk op de rotondes.Maar ze moeten zich wel realiseren dat ze s,avonds moeilijk te zien zijn door de bestuurders van auto’s.De meesten voeren geen licht en hebben vaak donkere kleding aan.Dus we moeten allemaal goed uitkijken.

 7. De ROTONDE VAN Berchelweg / OVERBEEK IS ERG GEVAARLIJK DAT FIETSPAD LICHT VEEL TE DICHT TEGEN DE ROTONDE AAN ! zelf ondervonden !!
  Ik rei rustig op rotonde om rechts af te slaan OVERBEEK zag op afstand fietser aan komen van richting Noordwijk er licht een bocht in het fietspad net voor de ROTONDE de fietser rijd zo hard dat hij zelfs nog net de goede bocht kan maken !! Ik stop maar ik sta dan nog WEL MET GEDEELTE VAN ME AUTO OP DE ROTONDE !! MAAR DE AUTO’S KOMEN DAN OOK DIKWIJLS ERG HARD DE ROTONDES OP REIDEN !! Dus Kunnen mij dan ook raken al ik plotseling voor zo,n fietser moet stoppen !! En ook als het een heel stel fietsers achter wel kaar zijn !! En de meesten jonge lui reiden maar raak zonder op te letten nu ze weten dat ze voorrang hebben gekregen ! VAN de GEMEENTE !! Dus zeg ik hier mee GEMEENTE DOE ER IETS AAN !! HET IS DUS GEEN VERBETERING !! MET DIE VERANDERINGEN !!! VER PLAATS DE OVERSTEEK FIETS PAD IETS ???

 8. Om nog maar niet te spreken over de voetgangers die denken voorrang te hebben als ze op het fietspad lopen of automobilisten die niet de moeite nemen richting aan te geven op een rotonde….

 9. Rotonde bij Leeuwenhorst hebben fietsers géén voorrang en iedereen die kan nadenken weet waarom dat zo is: Er rijden daar zoveel fietsers dat je grote files gaat krijgen als fietsers voorrang hebben. De fietsers kunnen wel gewoon redelijk snel oversteken, want er is altijd wel een automobilist die ze voor laat. Ze hoeven dus niet lang te wachten. Uiteraard zijn er sommige fietsers die voorrang nemen en dat leidt soms tot gevaarlijke / irritante situaties, maar er zijn helaas fietsers die niet goed weten hoe ze moeten fietsen en wat de regels zijn, dankzij de ouders.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in