Noordwijk – Vrije Ondernemers Noordwijk (VON) wil dat de agrarische objecten die op de markt komen behouden blijven voor de agrarische sector en in het bijzonder voor jonge agrariërs.

Aanleiding is een aanvraag van eind juni om de agrarische bestemming van Kraaierslaan 34 te wijzigen naar wonen (burgerbestemming). Volgens VON hadden veel jonge agrariërs interesse in het perceel en brachten zij ook een bod uit. De gemeente verzekerde dat het pand alleen agrarisch verkocht zou kunnen worden. Nu blijkt het toch verkocht te zijn aan een niet-agrariër.

Door hiermee in te stemmen maakt de gemeente het onmogelijk voor starters en jonge agrariërs om hun vak uit te oefenen, aldus de vrije ondernemers. VON stelt dat de gemeente hiermee een gezonde doorstroming in het agrarische vak belemmert en ook handelt in strijd met de ISG.

2 REACTIES

  1. Ze hebben de mond vol over de bollen streek maar hier zie je weer iets van vriendjes politiek.Ze meten met twee maten bij deze gemeente het is gewoon schandalig wat hier te gebeuren staat.

  2. Niet meer dan normaal! Slaat nergens op dat bollengrond in eens particulieren woningen worden, paarden weitjes worden afgepakt want er is bollegrond te kort, de “tijdelijke” schelftword op bollengrond gebouw.. de gom die er tussen loopt te klote . En niet alleen de gemeente zei dat het een agrarisch object moest blijven , de makelaar deed hier ook aan mee! Die zei ook dat het alleen verkocht zou worden aan een agrariër, ( leugens dus!) alleen de prijs al waar je in “mee mocht bieden” , kan geen startende kweker mee uit komen. Smerige spelletjes worden er weer gespeelt

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in