Noordwijk – De Vrije Ondernemers Noordwijk (VON) maakt bezwaar tegen het plan om vier Greenport-woningen te bouwen aan de Gooweg in Noordwijkerhout. Zij vinden dat om meerdere redenen een slecht idee. De plek is eerste klas bollengrond, het is een open landschap dat populair is bij toeristen en het doet afbreuk aan de vitaliteit van de bollensector. Een van de meest prachtige zichtlocaties van de bollenteelt gaat met de bouw verloren, zeggen de ondernemers. Het gaat volgens de VON om bijna 12.000 m2, dat is 3000 m2 per woning. Ze protesteren tegen de aanpassing van het bestemmingsplan. De VON is een groep ondernemers waarvan de grootte niet bekend is.

7 REACTIES

 1. Die wonen allemaal in groote villa’s en over de bouw van GOM woningen hoor je ze niet het mooiste stukj noordwijkerhout de lage Gooweg is helemaal volgenoud met Vila s was dat ook geen bollen grond ja dus maar daar hebben de bollen boeren lekker hun zakken mee gevuld ik geef ze gelijk maar ga niet lopen zeuren over eerst kwaliteit bollen grond na een paar maande zijnhet stuifvlaktenl . Weet je waar goede bollengrond is in de Noord .En nog wat nov houden jullie je maar bij je eigen bedrijfje . Ik hoop dat het hellemaal vol geboud gaat worden in plaats dat er nu naar al die jaren 15 miljoen wordt afgeschreven of betalen jullie dat dan zal het bierje nog durder moeten worden Schoenmaker houd je bij je leest .

  bollen grond is in de Noord .

 2. Idd sociale huurwoningen en goedkope koopwoningen willen we hebben,villa’s genoeg op de zuid en Wassenaar Hier willen Noordwijkers/houters blijven wonen Politiek doe er wat aan!!!!!!!

 3. Je ontkomt er in Noordwijk niet aan om op, al dan niet eerste klas, bollengrond te bouwen. Maar daarop werden wel sociale huur- en koopwoningen gebouwd en geen villa’s. Waarom zou dat nu niet (meer) kunnen?

  • Dat lijkt mij ook de enige optie: bollengrond behouden of het gebied bebouwen met sociale huur-en koopwoningen
   Geen vrijstaande villa’s, dat kan niet meer in deze tijd

 4. Wat kan een organisatie, in dit geval de VON, zich toch volstrekt belachelijk maken. Zo’n vereniging denkt blijkbaar dat de mens een zeer kort termijngeheugen heeft. Hoeveel boter kan je op je hoofd hebben? Schaam je VON!!

 5. Inderdaad: sociale woningen bouwen! 3000m2 per woning is natuurlijk bespottelijk! Hoeveel starters- of statushouderswoningen kunnen er niet op zo’n perceel gebouwd worden!!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in