“Vrijwilligers verdringen werkenden”

Foto PB

Noordwijk – Vrijwilligers zijn best bereid om gratis werkzaamheden uit te voeren, maar daarmee verdringen ze mensen die tot nu toe betaald worden voor dit soort diensten.

PvdA-gemeenteraadslid Rommie van Dokkum kaart deze problematiek aan bij het college van burgemeester en wethouders, bijvoorbeeld voor het onderhoud van de Engelse Tuin. ,,Het mag niet zo zijn, dat werkervaringsplaatsen en proefplaatsingen met behoud van uitkering, ten koste gaan van betaalde banen. Werken met behoud van uitkering zou tot een minimum moeten worden beperkt.’’

Ze wil weten van het college: ,,Worden er binnen onze gemeente voorwaarden gesteld aan proefplaatsingen met behoud van uitkering (bijvoorbeeld duur en uitzicht op dienstverband)? Indien bijstandsgerechtigden worden ondersteund door de gemeente bij het zoeken van vrijwilligerswerk of als een bijstandsgerechtigde meldt bij de gemeente dat hij/zij vrijwilligerswerk gaat doen, wordt dan ook een check uitgevoerd of verdringing aan de orde is?” Het college heeft enkele weken de tijd te reageren.

1 REACTIE

  1. Dit is al jaren een landelijk overal de norm, overal worden banen wegbezuinigd, deze mensen komen dan in de bijstand terecht en moeten als tegenprestatie dan hetzelfde werk doen, maar dan voor 400,- minder.. dat is geen probleem maar gewoon beleid en een vorm van loonmatiging. De bijstand is geen noodhulp meer maar een orgaan om alles tot een communistisch systeem te vormen, iedereen moet afhankelijk worden van de staat, je mag niet meer zelfstandig zijn, het wordt het nieuwe basisinkomen, alle bezit en particuliere bedrjven worden langzaamaan staatseigendom, alles volgens plan agenda 2030.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in