Franz van Sluis

Burgemeester Lies Spruit, wethouder Jolanda Langeveld en directeur van sponsor Keukenhof Bart Siemerink hebben maandag de Lissese vrijwilligersprijzen uitgereikt.

Franz van Sluis won de vrijwilligersprijs individueel. De vrijwilligers van Hospice Duin- en Bollenstreek wonnen de groepsprijs. Er werd ook een jeugdprijs uitgereikt aan Ashley Schoone. De uitreiking vond plaats bij Kasteel Keukenhof.

Franz van Sluis is drijvende kracht achter wandelavonden en -weekenden. Hij gebruikt zijn creatieve instelling voor het bedenken van bijkomende activiteiten tijdens de wandeling. Hij is sociaal betrokken en enthousiast en een echte verbinder. Naast de activiteiten voor de wandelclub is hij vrijwilliger bij de visclub. Ook is hij betrokken bij het vervoer voor ouderen en het onderhoud van het terrein bij De Oude School. De onderscheiding bestaat uit een bronzen penning en een cheque van € 500,- om te investeren in zijn vrijwilligerswerk.

Tweede prijs individueel is voor Mariet Baaij als vrijwilliger bij Salvatori. Zij ontving een cheque ter waarde van € 250,-. Mariet Baaij is lid van het kookteam van het buurthuis Salvatori. Zij verzorgt met dit team wekelijks een maaltijd die in het buurthuis wordt geserveerd voor de gasten. Sinds de coronapandemie kan de maaltijd worden afgehaald. Zij coördineert deze activiteit en zorgt ervoor dat het goed verloopt. Verder is ze gastvrouw bij activiteiten in Salvatori.

De vrijwilligers van Hospice Duin- en Bollenstreek verzorgen terminale patiënten met veel betrokkenheid. In deze tijd van corona waarbij afstand helaas een grote rol speelt, komt juist de emotionele betrokkenheid bij dit vrijwilligerswerk op de voorgrond. Dit verdient alle respect. De prijs bestaat uit een cheque van € 500,- om te investeren in het hospice.

De tweede prijs is voor Fietsmaatjes Hillegom en Lisse. Deze vrijwilligers gaan met de duofiets op pad om ritten te maken met mensen die niet meer zelfstandig kunnen fietsen. Denk aan oudere senioren of mensen met een beperking. Fietsmaatjes is van grote waarde; de fietstochtjes betekenen voor veel mensen een plezierige onderbreking van een vaak eenzame dag. Hun prijs is een cheque van € 250,- om in te zetten voor het initiatief.

De vrijwilligers van RTV De Bollenstreek krijgen de derde prijs
Dankzij deze vrijwilligers kunnen veel streekgenoten de wielersport beoefenen op meerdere niveaus. In het bijzonder is dit een blijk van waardering voor bestuursleden Peter Bemelman, Hans van Noort en Marcel de Groot. Zij zetten zich al tientallen jaren in voor de vereniging. De cheque van € 100,- mogen zij inzetten voor de vereniging.

Ashley Schoone is een zeer gewaardeerde jonge kracht bij Welzijnskwartier. Zij bereidt vaak zelfstandig verschillende activiteiten bij De Greef voor, organiseert deze en stuurt andere vrijwilligers aan. Het gaat om knutselmiddagen, gamemiddagen, spijkerbroekhangen, klassenfeesten en ‘Get-Together-bijeenkomsten’ voor jonge mantelzorgers. Ze staat ook altijd klaar om andere jongeren te helpen of te ondersteunen. Kortom: een verdiende Jeugdprijs, die bestaat uit een VVV-bon die zij naar eigen inzicht mag besteden en een cheque van € 250,- om te besteden aan haar vrijwilligerswerk.


Jaarlijks reikt de gemeente Lisse vrijwilligersprijzen uit aan een persoon en groep personen die zich langdurig belangeloos en op zeer uitzonderlijke wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor de Lissese gemeenschap.

Mariet Baaij
Alle prijswinnaars

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in