Vuurtorenplein: wel parkeergarage, geen duinlandschap

Geen duinlandschap op Vuurtorenplein

Noordwijk – Het Vuurtorenplein inrichten als duinlandschap; de voltallige gemeenteraad ziet dat niet zitten. Wel mag er hier en daar wat groen worden aangeplant, maar er moet ook nog wat anders gebeuren op dat plein. Wat precies, daar lopen de meningen van de raadsleden over uiteen.

Toon van Tol (PUUR) ziet de komst van een Estec Experience Center wel zitten. Zijn CDA-collega Duivenvoorde roept op om er ‘wat beperkte horeca met woningen erboven’ te realiseren. Maar ook moeten mogelijkheden zijn voor kunst- en cultuuractiviteiten, zoals een openluchttheater. Of een duinpaviljoen, zo stelt Gerard van der Klugt (NZLokaal). Rommie van Dokkum (PvdA) ziet graag sociale woningen op het Vuurtorenplein verschijnen en Ton Hoffmans (GroenLinks) pleit voor het autovrij maken van de Koningin Wilhelminaboulevard. Autoluw mag ook, aldus Jaap de Moor (Bruisend Noordwijk). ,,Dan krijg je een zee van ruimte om buitenterrassen neer te zetten.’’ Dick Gutlich (D66) is bang voor stuivend zand van een Vuurtorenduinlandschap en Peter van Bockhove vindt het plan voor zo’n duinlandschap ‘maar een half verhaal’. Als een van de weinige raadsleden is Hans Knapp tegen de komst van een parkeergarage bij het Vuurtorenplein. Hij pleit ervoor, dat die garage dichter bij de winkelstraat komt te liggen.
Wethouder Roberto ter Hark laat weten, dat hij de winkeltjes bij het Vuurtorenplein op minnelijke wijze wil kopen van de Muntendamsche Investeringsmaatschappij. Als dat niet lukt, kan er altijd nog een onteigeningsprocedure ingezet worden. Hij wil alle inwoners betrekken bij de vraag, wat er op het Vuurtorenplein moet komen. ,,Misschien willen de inwoners graag veel meer groen dan wij hebben ingetekend.’’ Het autovrij maken van de KW Boulevard ziet de wethouder niet zitten, maar hij staat open voor de optie voor een autoluwe KW Boulevard.

De komst van woningen op het Vuurtorenplein ziet Ter Hark niet zitten en ook is hij geen voorstander van de komst van winkels en horeca. Hij verwijst hiervoor naar de leegstand van winkels en horeca, die nu al in Noordwijk te zien is. Een parkeergarage bij het Vuurtorenplein moet er van hem wel komen: ,,Als er gekozen wordt voor een autoluwe KW Boulevard, dan moeten mensen met loopbeperkingen wel voor de deuren van de horecazaken afgezet kunnen worden. We willen een driehoek aan parkeren realiseren: aan de kant van het Wantveld en Vuurtorenplein, bij het Palaceplein en bij de Schoolstraat.’’

4 REACTIES

  1. Voor een zachte prijs die winkels kopen denk het niet en anders onteigenen dat gaat weer jaren duren .Maar dan zitten er gelukkig andere partijen in de raad .En hopelijk meer verstand hebben dan wat er nu zit.

  2. Woningen op het vuurtorenplein.?De winkels worden al minimaal 2 jaar bewoond.Mag hier wel gewoond worden.?
    Volgend jaar misschien een nieuwe aflevering op TV Typisch Noordwijk.

  3. Waarom zou je met allemaal Poeha van dien zoveel kosten moeite doen om achter R vd Putte aan te lopen om er een handjevol niet rendabele sociale huurwoningen te realiseren terwijl er momenteel al een handjevol mensen gratis en op niet maatschappelijke kosten wonen. Deze mensen moeten hoe dan ook ergens wonen.. maakt niet uit wie. Dit kost niks en het scheelt weer 5 woningen die ergens anders bespaard blijven.

  4. Let op!! Dit is weer zo’n project wat weer vele jaren gaat duren, want in “sprookjes” geloof ik niet meer zoals een (positieve) samenwerking met de Muntendamsche Inversteringsmaatschappij!!
    Gemeenteraad, PAK NU EENS DOOR!! DOE WAT MET DAT PLEIN, MAAK HET AANTREKKELIJK MET GEZELLIGE HORECA EN MOOIE TERRASSEN! Sluitingstijden vanaf 10 uur ‘s-avonds, dan krijg je geen problemen met omwonenden en andere zaken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in