Noordwijk – Het Vuurtorenplein zal gebruikt gaan worden voor het plaatsen van bouwketen en het laden en lossen van zand en bouwmaterialen nodig voor de bouw van Residence van Oranje. De gemeente Noordwijk heeft hiervoor een aanvraag in behandeling. Mocht de snackbar op het plein aantoonbaar schade ondervinden van de bouwactiviteiten op het Vuurtorenplein dan ‘gaat de gemeente met de eigenaar in gesprek’. Er komen verwijsborden naar de snackbar. De zondagse toeristenmarkt verhuist naar het stuk tussen het Gat van Palace en het parkeerterrein aan het Palaceplein. Dat is in overleg met de organisatie van de markt. Wat betreft de sloop van de bestaande gebouwen aan de boulevard, daar gaat men volgens de gemeente op 1 juni mee verder. Eerder slopen kan de gemeente niet afdwingen. Alle bouwvergunningen zijn rond, alleen loopt er nog een aanvraag voor uitbreiding van de parkeergarage voor het stuk waar het woonhuis genaamd Roodkapje stond.

14 REACTIES

 1. Wedden dat Ronnie van der Putte het tegen houdt dat “zijn ” vuurtorenplein gebruikt wordt voor het plaatsen van bouwketen, materialen, etc. Wordt vervolgd

 2. PUUR heeft vragen gesteld waarom de gemeente vooralsnog de kosten van parkeerinkomstenderving op zich gaat nemen. Immers deze worden door de bouw veroorzaakt. De toestemming is al gegeven echter over de kosten moet nog worden gesproken. Het gaat geschat om ruim 20 duizend euro in 2022. Daar hoeft de inwoner volgens PUUR niet voor op te draaien.

 3. De vriendjes van ter Hark krijgen alles voor mekaar als ik een vliko bak neer zet moet ik precario rechten betalen .

 4. Gaat nu de gemeente vanaf nu dan ook coulanter om met zijn eigen bewoners want voor de hotels wordt een complete infrastructuur opgebouwd terwijl het terrein achter de oude hotels groot genoeg is. Oh nee daar is een zandbak van gemaakt. De bewoners worden gewoon bekeurd als er een werkbusje te lang bezig is volgens onze toezichthouders. Hie zit het trouwens met de oprit links van d
  e nuur lijkt nu ook bij het bouwterrein betrokken. Zeker weer voor 1 euro geschonken. De rolstoelbewoners rijden maar om.

  • Wat betreft het afnemen van parkeerplaatsen en blokkade rolstoelopgang gewoon allemaal een fiximelding over doen. Werkt beter dan “Vragen stellen in de raad’

 5. Dit is het zoveelste bewijs dat die hoteliers een cadootje krijgen van de gemeente, lees belastingbetalende burgers. Een straat voor 1 euro, gewoon parkeerplaatsen gebruiken voor de bouw en geen 2000 euro hoeven betalen voor misgelopen parkeer gelden. Het Vuurtorenplein vol zetten met bouwketen hoe bedoel je shameplekken, de gemeente doet er zelf aan mee!! De burgemeester die zitting heeft in een comitee om die te bouwen appartementen te verkopen. Hoe kan dit allemaal en wie worden hier wijzer van zou ik wel eens willen weten. Voor de gewone burger wordt alles maar duurder en die krijgen geen kadootjes!! Rara hoe kan dit allemaal en wordt het niet eens tijd om dit uit te laten zoeken. Wat mij bevreemd dat ik de partij voor de inwoners hier niet over hoor.

 6. Er was daar 2 weken terug een straatmaker aan het lossen met knipperlichten aan op de stoep.
  Kruiwagens vol me klinkers en deze man kreeg gewoon een dikke prent.
  Er was ruimte genoeg voor passanten.
  Iets in de trend van de gewone man!

 7. Dat krijg je in een VVD gemeente de gewone man en vrouw tellen niet mee . En de rest in de raad zit maar ja te knikken . Er wordt echt met twee maten gemeete .

 8. A.V . HET is schandalig een hard werkende stratenmaker.
  Dat is geen licht werk . dan wat de ambtenaren doen velletjes papier in hand nemen even door lezen en !! En er verder weinig meedoen !!
  Daar verdienen zei veel geld mee ,,
  En stratenmaker een hoop geld laten betalen , om dat hij daar geparkeerd stond !! Als een stratenmaker 50 jaar is dan is hij uit gewerkt dan heeft hij geen normale rug meer over !! dat is pas zwaar werk !!!!!! Ik heb er geen woorden voor ,
  IN EEN WOORD SCHANDALIG !! 👇👇👇

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in