molendatabase.nl

Noordwijk – Tijdens de jaarwisseling kan de jeugd ongestoord vuurwerk afsteken rond de Hoogewegse Molen.
Het college van burgemeester en wethouders gaat niet in op een verzoek van de Rijnlandse Molenstichting om permanente vuurwerkvrije zones in te stellen rondom molens. In een brief aan de gemeenteraad stelt het gemeentebestuur: ,,In Noordwijk staat tussen Noordwijk en Voorhout aan de Dinsdagse Wetering ‘slechts’ één poldermolen, te weten de Hoogewegse Molen. Mede omdat deze molen ver buiten de bebouwde kom staat, wordt de kans dat deze molen door vuurwerk wordt getroffen, klein geacht.’’
Maar raadslid Jan Janson (PvdA) wijst het college er op, langs de Leidsevaart nog de Hogeveense Molen staat: ,,Een prachtige rietgedekte molen die zeer kwetsbaar is voor vuurwerk en waar wel degelijk in de nabijheid woningen staan. Ook staat daar op zeer korte afstand, aan de Lissese kant van de Haarlemmertrekvaart, nog een kwetsbare poldermolen. Namelijk de Lageveense Molen.’’ Janson wil weten, of het college haar besluit om de molens niet te beschermen tegen vuurwerk wil heroverwegen.

1 REACTIE

  1. Rond bejaarden huizen mag het ook niet maar er wordt toch niet gehandhaafd.Allemaal regels maar als je geen mensen zijn haalt het niet aan .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in