foto HLT

Bollenstreek – In de gemeenten Hillegom, Lisse, Teylingen en Noordwijk mag tijdens de jaarwisseling vuurwerk worden afgeschoten vanaf 31 december 18.00 uur tot 1 januari 02.00 uur. Vuurwerk mag worden verkocht op 29, 30 en 31 december.

In Noordwijk mag geen vuurwerk worden afgeschoten bij schoolpleinen, zorginstellingen, dierenasiels en tankstations of brandstofopslagpunten. Daarnaast is het verboden vreugdevuren te maken en wensballonnen op te laten. Carbidschieten is verboden in de vier gemeenten. Aangeraden wordt de ogen te beschermen met een vuurwerkbril en af te steken volgens de gebruiksaanwijzing op het vuurwerk. Zie ook www.veiligheid.nl 

Gevraagd wordt vuurwerkresten snel op te ruimen om te voorkomen dat kinderen gaan spelen met vuurwerk dat alsnog kan afgaan.

4 REACTIES

  1. Natuurlijk moet je als gemeente de officiële vuurwerkregels bekend maken, maar de vuurwerkhooligan heeft daar maling aan, ook gezien de lage straffen die uitgesproken worden bij overtredingen in het o zo tolerante Nederland.

  2. Tsja..Kapotgemaakt…..zelfs de meest mensvriendelijke politieagent wordt aan banden gelegd en beperkt door allerlei wetten en onbegrijpelijke regels vanuit de overheid. Zo is er de wet op de privacy die ervoor zorgt dat camerabeelden vaak niet getoond mogen worden bij een misdrijf. Alsof onschuldigen die mogelijk in beeld komen er bezwaar tegen zouden hebben als met het tonen van camerabeelden een misdaad opgelost kan worden! Het zou de politie sieren als ze eens in het belang van een gedupeerde zouden handelen zonder de ridicule overheidsregels in acht te nemen. Me dunkt dat de politie wel zelfstandig rationeel kan handelen.

  3. Vuurwerkverbod in het hele land afkondigen. Ben zelf buiten mijn schuld doof geworden door die rotzooi. Dit jaar voor 119 miljoen van die troep aangeschaft en dat terwijl er wachtlijsten zijn voor de voedselbank. Daarvoor zou de klimaatpaus Timmermans van de PvdA zich nu eens in Europees verband sterk moeten maken. Doet hij eens iets nuttigs voor zijn exorbitante salaris.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in