VVD: beroep op eigenaar Plus-locatie

Foto Rose Marie Keijzer

Voorhout – De VVD-fractie in de Teylingse gemeenteraad heeft een beroep gedaan op de eigenaar van de oude Plus-locatie aan de Herenstraat in Voorhout om de parkeerplaatsen daar voorlopig niet af te sluiten.

In de omgeving van de voormalige Plus-locatie is onrust ontstaan over de afsluiting van de parkeerplaatsen op het terrein. Veel buurtbewoners parkeren daar momenteel hun auto, omdat er in de woonstraten in de omgeving en in de Herenstraat te weinig parkeerruimte is. Om de gemeente hierop te wijzen is er een petitie opgesteld die door 206 bewoners is ondertekend. Deze petitie werd donderdag tijdens de raadsvergadering aan de gemeenteraadsleden aangeboden door Anneke Groothuis, die de raad verzocht om te bevorderen dat het parkeerterrein beschikbaar kan blijven voor omwonenden om hun auto daar te parkeren.

Voorafgaand aan de raadsvergadering had de VVD-fractie echter al een e-mail naar de eigenaar van de oude Plus-locatie gestuurd waarin de fractie oproept om het parkeerterrein voorlopig beschikbaar te houden voor parkeren voor de inwoners en ondernemers. Dit in afwachting van verdere plannen die er zijn met niet alleen de Plus-locatie, maar met het gehele centrum van Voorhout. De gemeente had aanvankelijk interesse om de locatie aan te kopen, maar doordat de taxatie van het pand en het parkeerterrein onverwacht veel lager uitviel dan eerder werd ingeschat zijn de gesprekken hierover afgebroken. Daardoor is het onzeker wat er met het bewuste gebied gaat gebeuren. De VVD heeft de eigenaar van de Plus-locatie nu verzocht om het parkeerterrein voorlopig open te houden, zodat in alle rust verdere plannen kunnen worden ontwikkeld. Volgens de liberalen is het ook in het belang van de eigenaar van het pand en het parkeerterrein om een goede relatie te houden met alle betrokkenen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in