VVD gewezen op belang onafhankelijkheid bij pleidooi voor zelf verlenen bouwvergunningen

Noordwijk/Noordwijkerhout/De Zilk – Raadslid Astrid Warmerdam van de partij DOEN! neemt het op voor de Omgevingsdienst West-Holland. Ze reageert op een column van VVD-raadslid Hans Knapp die pleit voor het terughalen van bouwtaken van de omgevingsdienst naar de gemeente. Volgens Warmerdam is Knapp vergeten dat de afdeling vergunningen in de voormalige gemeente Noordwijkerhout onderbemand was, de kwaliteit onacceptabel was en de archivering en dossiervorming ernstig te wensen overliet. De dienstverlening voldeed niet aan de norm. Om maar niet te spreken van het altijd dreigend fenomeen van cliëntelisme. Daarom werd het ook uitbesteed aan het Omgevingsdienst. Ze beaamt dat de dienst kampt met tegenvallers en personeelsproblemen, maar dat zou bij de gemeente ook het geval zijn. Ze wijst op het belang van vergunningverlening door objectieve specialisten. Alleen dan kunnen kwaliteit en onafhankelijkheid volgens haar goed worden geborgd.

3 REACTIES

 1. Gaat het zo goed met die omgevings dienst ze pakken alleen de kleine man maar de groote durven ze niet kijk maar in Noordwijk waar een zekere hr vdPutten eene groote puin hoop heeft achter gelaten die moeten jullie eens aanpakken .En nog wat als het terug gehaald werd naar de gemeente zou de aan spraak naar de bewooners toch wel makkelijker maken .Maar de kans dat er weer belangen verstrengeling van komt is groot .Maar die omgevings dienst werkt voor geen meter .De gem Teylingen heeft al afstand genomen van dat bedrijf .Er zijn toch wel mensen te vinden die dat graag willen doen en meer kennis hebben

 2. Mevrouw Warmerdam we zijn nu de gemeente Noordwijk dat het in Noordwijkerhout een zooitje was Maar in de gemeente Noordwijk zover ik weet niet .Het is nu ene grote bende bij de omgevingsdienst West Holland .En het kost de gemeenschap klauwen met geld .Daarom nu de stekker er uit trekken Voor dat het helemaal mis gaat .

 3. Citaat: Ze wijst op het belang van vergunningverlening door objectieve specialisten.

  Beste Astrid.
  Ik heb voor jou nog wel recente email correspondentie van deze objectieve specialisten die betrekking hebben tot een omgevingsvergunning die het tegendeel bewijzen dat dit objectieve specialisten zijn.
  Of ik heb te maken met een andere ODWH die de zaken regelt voor de gemeente Noordwijk.
  Het gezegde is niet voor niets. Wie betaald bepaald.
  Daarbij houden ze zich ook niet aan de wettelijke beslistermijnen.
  Waardeloze organisatie.
  MvG LH Beugelsdijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in