Teylingen/Lisse – VVD-raadslid Monique de la Rie wil van het college van B & W van Teylingen weten wat de gemeente heeft gedaan na de grote branden in het buitengebied. Volgens de VVD lijken deze branden een trend te worden en De la Rie wil weten of dit onderzocht is. Ze stelt haar vragen naar aanleiding van de grote brand in Lisse dinsdagavond. Ze wil ook weten hoe de communicatie is gegaan over de asbest die in wijken terecht is gekomen. Ook de gevolgen voor bedrijven wil ze weten. Zij pleit voor asbestsanering, een verplichting die niet door de Eerste Kamer is gekomen, maar die wel lokaal opgepakt kan worden. Naast een rij vragen complimenteert de VVD de hulpverleners met de manier waarop ze dinsdag in actie zijn gekomen.

2 REACTIES

  1. Asbest saneren wordt verplicht, een zeer grote kostenpost voor eigenaren en nu betaald de verzekering de ontruiming, logisch dat de fik erin gaat.

  2. Het wordt tijd dat deze bedrijven eens gecentreerd worden op bedrijventerreinen. Wordt voor de burger ook weer een beter gezicht, al die grote hallen door de streek is toch zonde. Daarbij goede blusvoorzieningen maken zodat er handelend opgetreden kan worden door de brandweer. Wellicht wat mooie natuur of bollenvelden terugbrengen op de op te ruimen locaties.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in