Noordwijk – Het gemeentebestuur wil dat woningeigenaren maximaal 30 dagen per jaar hun huis kunnen verhuren aan toeristen.
Gemeenteraadslid Bas Knapp (VVD) vindt echter, dat eigenaren van grotere woningen hun bezit vaker zouden mogen verhuren.

Hij wil het maximaal aantal dagen laten afhangen van de hoogte van de WOZ-waarde van de huizen: ,,Bijvoorbeeld de grote huizen in de Zuidduinen, die kapitaalkrachtige gezinnen aantrekken. Daar is de overlast een stuk geringer, met grote huizen en kavels, en zal niet veel concurrentie met de horeca zijn.’’

Wethouder Dennis Salman liet weten, dat dit in het kader van gelijke behandeling wellicht niet helemaal eerlijk is. Toch wordt het voorstel van de VVD meegenomen met alle zienswijzen die kunnen worden ingediend op het raadsvoorstel over het gebruik van woningen.

2 REACTIES

  1. Niet goed over nagedacht door Bas Knapp, er zijn ook genoeg kapitaalkrachtige gezinnen die wel overlast (kunnen) geven, denk aan hoe het geld wordt verdiend.

  2. Misschien kunnen eigenaars van grote huizen een deel van het huis beschikbaar stellen aan woningzoekenden. Zeker als de VVD concludeert dat deze extra bewoning weinig overlast bezorgt. Niemand zal er dan last van onder vinden. ????

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in