Teylingen – De lokale pers is essentieel voor de informatievoorziening en de lokale democratie. Om die reden wil de VVD een uitspraak van het college of zij bereid zijn om de lokale pers te steunen. Die had het al zwaar, maar dreigt door de coronacrisis te verdwijnen.

Minister Slob roept gemeenten en provincies op om mee te denken met de lokale media om de levensvatbaarheid te vergroten. Volgens raadslid Robin Konings heeft de gemeente een zorgplicht voor de lokale democratie en media zijn daar een onmisbare schakel in.

Steeds meer lokale kranten verdwijnen en een deel van de bevolking heeft geen directe toegang meer tot het lokale nieuws, aldus Konings. De VVD vraagt daarom de media te helpen om deze extra zware tijd door te komen, maar ook op de lange termijn te helpen met de levensvatbaarheid.

1 REACTIE

  1. Ook ik vind de lokale pers essentieel voor de informatievoorziening, maar dan moet de bevolking daar wel kennis van kunnen nemen. Dat is nu niet het geval. Zo wordt “De Teylinger” al geruime tijd in Warmond niet of nauwelijks bezorgd. Dat geldt ook voor bepaalde wijken in Sassenheim. Gerben Dijkstra, CDA raadslid Teylingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in